Pronađeno najstarije pivo u olupini broda

Izvor: Glas javnosti, Beta, 05.Sep.2010, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pronađeno najstarije pivo u olupini broda

HELSINKI - Najstarije pivo na svetu pronađeno je u olupini broda u Baltičkom moru nekoliko dana pred početak operacije vađenja dva veka starog šampanjca iz istog plovila.

"Verujemo da su to najstarije boce piva na svetu", kazao je predstavnik za štampu vlade finske provincije Aland Rajner Juslin (Rainer).

Nedirnute boce piva izvađene su iz olupine broda koja se, kako se veruje, na dubini od 50 metara nalazi više >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << od 200 godina. Eksperti nisu uspeli da ustanove poreklo broda i precizan datum brodoloma.

Ronioci su pivo pronašli dok su se pripremali za premeštanje 70 boca šampanjca pronađenih u julu koje su, kako se veruje, najstariji šampanjac na svetu koji se još može piti.

"Konstanstna temperatura i (slabo) osvetljenje bili su odlični uslovi za očuvanje piva, a zahvaljujući pritisku u bocama morska voda nije prodrla u flaše", navode vlasti Alanda.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.