Projekti: PIVNICE – PODZEMNO IZGRAĐENO NASLEĐE

Izvor: TimockeVesti.net, 26.Maj.2022, 09:01

Projekti: PIVNICE – PODZEMNO IZGRAĐENO NASLEĐE

Negotin, 26. maj – RARIS učestvuje na projektu „Podzemno izgradjeno nasledje – katalizator za valorizaciju“ koji se finansira iz evropskog okvira za nauku i saradnju – COST.
Projekat okuplja više od 200 istraživača i stručnjaka iz 35 zemalja a RARIS je jedan od članova Upravnog odbora projekta.
RARIS je u ovom projektu pre svega kako bi omogućio da se prikupe iskustva i primeri dobre prakse sa najpoznatijih lokaliteta koji bi se mogli primeniti u istočnoj Srbiji. >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net <<
Projekat priprema set praktičnih alata „Toolbox“ kao kolekciju preporučenih metodologija, studija slučaja, referentnih dokumenata, veb lokacija i drugih pratećih materijala, uputstava i najboljih praksi koja će biti na raspolaganjima svima koji žele da razvijaju podzemno izgrađeno kulturno nasleđe u svojim sredinama.
Foto: CycleAdvisor Na sastanku radnih grupa koji je upravo održan u Ankari je RARIS predstavio pivnice i aktivnosti koje se realizuju u cilju unapređenja pivnica.
Pored ostalog, Projekat je razvio i digitalnu Platformu Underground Built Heritage na kojoj je RARIS predstavio pivnice.
Na ovoj Platformi su predstavljene i druge svetski poznate atrakcije podzemnog izgradjenog nasledja kao što su: Paros, Grotte di Camerano, Hypogeum, Ghar Dalam, Sybil, Neapolis i drugi.
Članak Projekti: PIVNICE – PODZEMNO IZGRAĐENO NASLEĐE se pojavljuje prvo na Borske Narodne Novine.

Nastavak na TimockeVesti.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.