Praznik za ljubitelje muzike i piva

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Maj.2015, 23:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Praznik za ljubitelje muzike i piva

SARAJEVO - Četvrtu godinu zaredom "Sarajevo Beer Festival" biće glavno odredište za ljubitelje piva i muzike od 29. do 31. maja.

Repertoar ove godine prvi dan popuniće zagrebački "Jinx", sarajevska "Crvena jabuka" i beogradski "Partibrejkersi". Kultni "Partibrejkersi" prošle godine objavili su album "Sirotinjsko carstvo", sa kojeg se izdvaja "Sitna lova", a na koncertu u Švedskoj iste godine na poklon su dobili pivo sa likovima >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Zorana Kostića Caneta i Nebojše Antonijevića Antona.

Drugi dan publiku u Sarajevu zabavljaće domaći Pocko i "New Primitivs", splitski "Dječaci" koji na ovom festivalu imaju bh. promociju novog albuma pod nazivom "Firma", te Bajaga i "Instruktori", koji su se skoro vratili sa turneje po SAD. Bogat muzički program posljednji dan festivala zatvoriće Tanja Jovićević iz "Oktobra 1864" i grupa "Van Gogh".

"'Sarajevo Beer Festival' već je postao tradicionalan i prepoznatljiv dio kulturno- zabavnog života bosanskohercegovačke prijestonice, te je tokom proteklih godina ova manifestacija visoke produkcije i masovnosti  poprimila i karakter dobre turističke ponude grada Sarajeva", kazali su organizatori ovog festivala, koji će se ove godine oglasiti pod sloganom "Beeram Sarajevo".

Dnevni repertoar festivala počinje u 14 časova, u sklopu kojeg će posjetioci imati priliku učestvovati u brojnim pivopijskim takmičarskim igrama i osvojiti zanimljive nagrade. Koncerti počinju od 20 časova.

Cijena jednodnevne ulaznice je 10 KM, trodnevni paketi koštaju 20 KM, a svi posjetioci će moći svaki dan besplatno ući do 18 časova.

Iz "Sarajevo Beer Festivala" još poručuju: "Ne zaboravite - dobro pivo može se prepoznati i nakon jednog gutljaja, ali bolje je biti potpuno siguran".

Prošle godine ovaj festival posjetilo je preko 20.000 ljudi, starosne dobi od 16 do 50 godina. Festival je takođe privukao i veliki broj porodica s djecom, te se pokazao kao idealna destinacija za ispunjen i zabavan porodični vikend.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.