Postupak protiv upravnika 10 firmi

Izvor: Studio B, 07.Maj.2013, 16:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Postupak protiv upravnika 10 firmi

Agencija za borbu protiv korupcije pokrenula je postupak protiv v.d. direktora Valjevske pivare Zorana Božića koji je stečajni upravnik u deset drugih firmi.

V.d. direktora Valjevske pivare stečajni upravnik u još 10 preduzeća (sxc.hu)

Agencija je "radi utvrđivanja (eventualnih) povreda Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije, taj postupak pokrenula po službenoj dužnosti", stoji u odgovoru na pitanje Radio Patka "da li je Zoran Božić u sukobu interesa >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << i da li suprotno zakonu obavlja funkciju v. d. direktora Valjevske pivare", javlja ta medijska kuća.

"O ishodu postupka protiv imenovanog bićete pismeno obavešteni", takođe stoji u odgovoru Agencije za borbu protiv korupcije upućenog Radiju Patak.

Stopostotni vlasnik Valjevske pivare je država, a Božić je stečajni upravnik i u takođe privatizovanim firmama Valjevska kožara (VIK) i konfekcija Minsa (bivši Uzor) iz Valjeva, kao i u firmi Frutti Co iz Ljubovije, za šta takođe prima novčanu nadoknadu.

Stečaj je u Valjevskoj pivari otvoren je 9. jula 2010. i obustavljen 22. marta 2011. godine, a tadašnji stečajni upravnik, agroekonomista Zoran Božić s Uba dobio je novčanu nagradu od 5,5 miliona dinara u neto iznosu.

Po okončanom stečaju Božić vrši nadzor nad sprovođenjem plana reorganizacije koji je sam sačinio, a istovremeno je i v. d. Direktor Valjevske pivare "po odluci poverilaca", kako je agenciji Beta rečeno u Privrednom sudu u Valjevu.

Vlada Srbije je u oktobru 2012. imenovala Skupštinu Valjevske pivare i za predsednika postavila Danijela Nikolića iz Ministarstva finansija i privrede.

Skupština se nijednom nije sastala, nisu izabrani organi upravljanja i direktor, pa je Božić i dalje v. d. direktor.

Radio Patak je danas objavio i podatak da je Božić svojevremeno bio stečajni upravnik u ubskom preduzeću za proizvodnju obuće Boston, koje je iz stečaja kupila njegova supruga Vesna Božić.

Valjevska pivara je u martu, aprilu i maju 2011. godine kupila HTZ obuću iz firme Novi Boston za više od pola miliona dinara.
Pogledaj vesti o: Pivo

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.