Poruke iz pečurke

Izvor: Blic, 21.Apr.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poruke iz pečurke

Drugi po redu „Supernatural" festival održan je juče u srcu Košutnjaka. Nekoliko hiljada Beograđana, ali i gostiju iz inostranstva, uživalo je u dobroj muzici, pivu i lepom vremenu na disko livadi kraj Hajdučke česme. Na ovaj način prestonica se pripremila za 22. april, svetski dan planete Zemlje.



- Priroda se čuva svaki dan a ne samo kada je festival. Plastične čaše od piva moraju da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se bacaju u kontejner, a ne na ulicu - kratko je prokomentarisala anonimna obožavateljka prirode iz Beograda, kako nam se predstavila, dok je juče uživala u prirodnim lepotama Košutnjaka. Publiku su zabavljali „Darkwood Dub", „Neočekivana sila", „Autopark", „Petrol", „Horsman Coyote" i di džejevi Vlada Janjić, Gordan Paunović i Brka. Posetioci su masovno ostavljali ekološke poruke na improvizovanom ekološkom mestu u obliku pečurke. Najmaštovitija je bila izvesna Nina, koja je između ostalog lepo zapazila „Kante postoje ne da se broje nego da u njih bacamo đubre". Inspiraciju za lep stih Nina je pronašla u ljubavi prema našoj planeti, „Planeto čuj me, uvek ću te paziti, travu neću gaziti, drveće voleti i nikad ti neću odoleti".

Dečji program festivala održan je u prepodnevnim satima. Osim muzičkog programa, dečaci i devojčice su imali priliku da se upoznaju sa tim koliko je ekologija važna kroz nekoliko dečjih ekoloških radionica, a najmlađe je zabavljao glumac Milorad Mandić Manda. Prvi festival održan je 22. aprila prošle godine na svetski Dan planete Zemlje i posetilo ga je više od 5.000 ljudi.

Podizanje svesti o važnosti prirode

Podizanje svesti mladih o važnosti prirode i prirodnog načina života je veoma važno. Jedan od načina da se sačuva priroda je i reciklaža, a devedeset odsto ljudi u Srbiji ne zna da postoje firme koje se bave recikliranjem otpada - kaže Nikola Jovanović iz organizacije „Supernatural monument".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.