Izvor: Radio 021, 01.Okt.2019, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje festival arhitekture "Oktobarh", u narednih mesec dana na više lokacija u Novom Sadu

Festival arhitekture, dizajna i umetnosti "Oktobarh", koji organizuju studenti arhitekture u Novom Sadu, biće otvoren večeras u Domu b-612.

Četvrti po redu "Oktobarh" trajaće tokom oktobra u Novom Sadu na nekoliko lokacija, a biće organizovane radionice, šetnje kroz objekte, dani arhitektonskog filma, tribine i "Oktobarhska konferencija".

Povodom otvaranja festivala u Domu b-612 biće priređena izložba studentskih radova "Minimalizam: manipulacija percepcije", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << svirka benda "Jazz i Pivo", a sve će se završiti di-džej setom diVerzija.

Program: 

5. i 6. oktobar - Arhitura/ šetnje kroz objekteTokom prvog vikenda Oktobarh-a organizuju se šetnje kroz objekte od kulturnog i istorijskog značaja, a koje će voditi studenti. Građanima se na ovaj način pruža prilika da zađu iza vrata objekata koje inače zaobilaze, a koji u sebi kriju bogatu istoriju i mnoštvo priči.

12. i 13. oktobar - Dani arhitektonskog filmaProjekcije pažljivo biranih igranih i dokumentarnih filmova trebalo bi da gledaoce podstaknu na razmišljanje i raspravu o problemima i dešavanjima u svetu arhitekture i dizajna.

25. oktobar - Tribina OK TalksOK Talks su novitet ovogodišnjeg festivala, koji čine kratka predavanja. Neki od ovogodišnjih gostiju su Polimorh, Paperstorm, Tim 8, Studio Moba.

26. i 27. oktobar - Oktobarhska konferencijaGlavni događaj samog festivala jeste konferencija koja okuplja goste i predavače iz regiona i Evrope. Tokom dva dana trajanja, posetioci će imati priliku da se upoznaju sa radom vodećih biroa iz države i šire, kao i da isprate najnovije tokove iz sveta arhitekture.

Detaljan program, kao i informacije o prijavama za učešće na nekom od događaja, možete da pogledate na Fejsbuk stranici Festivala "Oktobarh".

Otvaranje festivala počinje u 20 časova, a ulaz je besplatan.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.