Pivo ublažava PMS

Izvor: Vesti-online.com, 07.Jul.2013, 09:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pivo ublažava PMS

Cvet hmelja koristi se kao osnovni sastojak piva, ali malo ko zna da ova biljka u sebi sadrži supstance koje deluju poput sedativa.

Kako tvrde italijanski naučnici, hmelj ima moć da umiri grčeve kod menstrualnih bolova, jer njegovi sastojci imitiraju dejstvo ženskog polnog hormona estrogena, a isto tako mogu da smanje i tegobe koje idu uz menopauzu, poput valunga.

Za ublažavanje menstrualnih bolova dovoljna je doza od 100 mg hmelja na dan, a moguće je napraviti tinkturu ili uzimati dodatke ishrani u obliku tableta i praška.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pivo ublažava PMS

Izvor: Dzungla.org, 07.Jul.2013

Cvet hmelja koristi se kao osnovni sastojak piva, ali malo ko zna da ova biljka u sebi sadrži supstance koje deluju poput sedativa.. OpširnijeVesti Online

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.