Izvor: Luftika.rs, 23.Jun.2022, 14:04

Pijani klinci nedeljama terorišu stanovnike Limana 3 i uništavaju automobile (FOTO)

Generacije Limanaca su odrastale u Limanskom parku, gde su uz poneko pivo, sa ekipicom prijatelja, provodili besane noći pored terena za boćanje. Park u ovom novosadskom naselju i dalje je prva stanica gde se ekipa „zagreva“ pre neke dobre svirke u Fabrici.
Međutim, izgleda da je današnje vreme sa sobom donelo neke nove generacije, koje jedino uživanje vide u skrnavljenju i uništavanju imovine, naravno tuđe i uznemiravanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << komšija u kasne noćne sate.
Već nedeljama traje vandalski pir na Limanu Cela priča se već neko vreme odvija na sličnom potezu – od kafića „Macchiato Liman“, pa do dragstora na tom parkingu u Šekspirovoj ulici.
Instagram stranica 192_rs prenela je iskustva jedne stanovnice Limana, koja tvrdi da se skoro svako veče u parkiću između zgrada skuplja grupa adolescenata, koja svojim ponašanjem teroriše komšije.
Izgrednici u alkoholisanom stanju urlaju, razbijaju flaše i prave nered, a kao da im to nije dovoljno, redom uništavaju i parkirana vozila, koja šutiraju i kidaju im retrovizore.
Iživljavanje se tu ne zaustavlja, jer vandali skaču po haubama i krovovima automobila, a neretko im padne na pamet da otkinu i po koju registarsku tablicu.








View this post on Instagram


















A post shared by 192.RS (@192_rs)


Komšije su više puta zvale policiju, ali problem je što se do dolaska patrole pijana bagra već raziđe, a kako piše u postu, samo jednom su ih uhvatili u nedelu, kada su uništavali lokalnu prodavnicu.
Stanovnici ovog novosadskog kvarta su već očajni i jedino rešenje vide u češćim obilascima policijskih patrola na mestima gde se izgrednici okupljaju.
Slika stanja društvene svesti Ova objava izazvala je i brojne reakcije na društvenim mrežama.
„E, pa o tome se ranije razmišlja – sad je bahato ponašanje dozvoljeno, poželjno i mangupski – caruje nerad, prevare, droga, kurve. Od televizije do parkića za decu – mame sa decom se oblače kao dr***e sa Pinka. Nisu one krive, tako im se nameće – pogrešne vrednosti u društvu se boduju – poltronstvo, biti kvaran, prefrigan u svim oblicima i malo po malo došli smo da su nam deca to sto jesu. Slave malu maturu i zatvore pola Beograda, pale baklje po ulici i to je fora …“ – objasnio je stanje društvene svesti u Srbiji Nidža iz Beograda.
„Bili su izbori. Glasali ste. Ili niste“, prokomentarisao je Marko.
„Samo zbog ovoga treba da se otvore radni logori. Što jače Sunce, što teža lopata i što veća gomila“, napisao je Marko.
„Ne, nego pohvatate, pa kod roditelja. Ako opet to urade, onda roditelje motkom. Kad već policija neće da se potrudi da reši to“, prokomentarisao je Petar.
Mnogi korisnici Instagrama založili su se da komšije same uzmu stvar u svoje ruke i vandale nauče pameti, ali se ipak nadamo da do toga neće doći, već da će policija pojačati patrole, kazniti izgrednike i rešiti situaciju mirnim putem.
U krajnoj liniji, to im je i dužnost za koju primaju platu.
U zalivni sistem Limanskog parka uloženo 39 miliona dinara, trava kao spržena brenerom

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.