Pekinška patka u Zrenjaninu

Izvor: Kontra magazin, 05.Avg.2010, 15:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pekinška patka u Zrenjaninu

Legendarna pank grupa Pekinška patka posle nedavnih trijumfalnih povratničkih koncerata u Beogradu i Zagrebu najveću ovogodišnju svirku imaće 25. avgusta - na tradicionalnoj manifestaciji Dani piva u Zrenjaninu. Svako izdanje Dana piva privuče više desetina hiljada posetilaca, posebno na besplatan muzički program na Žitnom trgu, gde će ovaj put nastupiti i novosadska Pekinška patka, koja se ove godine ponovo okupila povodom tri decenije od izlaska kultnog singla Bila je tako lijepa (1980). Članovi benda porućuju da je festivalska svirka 25. avgusta na Danima piva idealna prilika da se napravi prava pank fešta i proslavi taj jubilej! Pekinška patka je održala svoj oproštajni koncert 1981. godine na Kalemegdanu, i posle 29 godina se vratila u Beograd gde je 21. juna u prepunoj bašti Studentskog Kulturnog Centra, pred oko 2.000 posetilaca održala povratnički, a sledećeg dana svoj možda najbolji koncert u Zagrebu.

Nastavak na Kontra magazin...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Pekinška patka" u Zrenjaninu

Izvor: B92, 05.Avg.2010

Grupa "Pekinška patka", posle nedavnih povratničkih koncerata u Beogradu i Zagrebu, nastupiće 25. avgusta na tradicionalnoj manifestaciji "Dani piva" u Zrenjaninu...Novosadska grupa, koja se ove godine ponovo okupila povodom tri decenije od izlaska kultnog singla "Bila je tako lijepa" (1980.) održaće...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kontra magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kontra magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.