Pajtić o Vučićevom sinu! Vučić: Sram vas bilo

Izvor: Mondo, 10.Avg.2016, 19:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pajtić o Vučićevom sinu! Vučić: Sram vas bilo

Čitavo popodne u skupštinskoj sali je burno - polemike, replike...

Foto: Tanjug, Tanja Valič

U desetom satu skupštinske rasprave povela se oštra polemika između predsednika Demokratske stranke Bojana Pajtića i mandatara Aleksandra Vučića.

Pajtić je ocenio da su politika i sastav buduće vlade Srbije loši.

"Očekivao sam, s obzirom da se toliko dugo čekalo na novu vladu da će kvalifikaciona struktura biti daleko superiornija od prethodne >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << što nije slučaj", rekao je Pajtić u Skupštini tokom rasprave o izboru nove vlade.

On je istakao da je veliko pitanje legitimitet Skupštine i koliko je glasova Srpskoj naprednoj stranci doneo "bugarski voz" - način krađe glasova na izborima.

Pajtić je ocenio da je potpuno pogrešna politika prema poljoprivredi, a da se u subvencije po hektaru mnogo manje nego u susednim zemljama.

"Kako srpski poljoprivrednik može da bude konkurentan sa subvencijom d 4.000 dinara po hektaru, a ona u Hrvatskoj iznosi 350 evra po hektaru", rekao je Pajtić.

On je konstatovao da Vučićev ekspoze sadrži i borbu protiv korupcije, ali Vučić nije objavio ni jedan od tajnih ugovora potpisanih tokom vlasti SNS - o Beogradu na vodi, Etihadu, Železari Smederevo.

Pajtić je kazao da se o rušenju u beogradskom naselju Savamala govori na podsmešljiv način, kao o rušenju tri barake, i istakao da je time porušen pravni poredak države i da još niko nije odgovara za to.

Vučić je oštro odgovorio rekavši da on nije ukrao ni jedan jedini dinar, a da su zato Pajtić i DS "ostavili pustoš za 16 godina vladavine".

Vučić je pokazao sliku mesta na kome je u vreme pkrajinske vlasti DS trebalo da se izgradi objekat za smeštaj za hendikepiranu decu u Novom Bečeju, za šta su uzete pare, a na kome je i dalje pustoš.

"Vi ne možete da mi držite moralne pridike. Svima ću da odgovorim i da ih pošaljem na svoje mesto, a vaše (Pajtiću) mesto je negde tamo daleko zbog svega što ste učinili za Srbiju i pokrajinu u poslednjih 16 godina", rekao je Vučić.

On je ukazao na nenamensko trošenje u lokalnim samouprava u kojima je vladala DS, ponovo navodeći primer jednog računa iz kafane u kojoj je funkcioner DS imao račun za 250 piva.

"Koja to delegacija koju vodite u kafani i popije 250 piva?", upitao je Vučić.

On je kazao i da su demokrate išle toliko daleko, da su jedan fudbalski klub pretvorile u javno komunalno preduzeće.

Na navode Pajtića da je Vučićev sin išao u školu čiji je direktor kandidat za ministra prosvete, mandatar je oštro reagovao poručivši Pajtiću "Sram vas bilo!".

Mandatar Aleksandar Vučić izvinio se narodnim poslanicima ako su u njegovim rečima "sram te bilo" osetili nepoštovanje.

"Izvinjavam se narodni poslanici ako ste u mojim rečima "sram te bilo" ili "sram vas bilo" osetili neku vrstu trenutnog nepoštovanja prema bilo kome. Ali mislim da se nije dešavalo u ovom parlamentu da nekome napadaju decu. Ipak obećavam da neću ustuknuti ni za pedalj, ma kakvim izmišljotinama da se bave ili govore", rekao je Vučić.

Maja Gojković je opomenula poslanike i upozorila da ne smeju ići van granica pristojnosti i posebno upozorila da se ne smeju pominjati i vređati deca.

Pogledajte snimak polemike Vučića i Pajtića koji počinje na 16. 00 minuta.



Izvor: youtube

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.