POLIVAJU SE PIVOM SAMO ZBOG OVOGA! Stručnjaci upozoravaju da ovaj trik sa TikToka može izazvati i fatalne posledice

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Jun.2023, 18:08

POLIVAJU SE PIVOM SAMO ZBOG OVOGA! Stručnjaci upozoravaju da ovaj "trik" sa TikToka može izazvati i fatalne posledice

Pivo u kombinaciji sa jakim suncem može pretvoriti odmor u pakao.

Svi znamo koliko je nadekvatno izlaganje suncu opasno po naše zdravlje, ali preplanuo ten je nešto od čega ne odustajemo. Većina devojaka želi instant boju, pa će pristati na razzne lude trikove za sunčanje.

Opsesija tamnim tenom ide toliko daleko da se devojke mesecima "pripremaju" u solarijumu za sunčanje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na plaži, daju bogatstvo za preparate za sunčanje, istražuju trikove na internetu koji neretko uključuju bizarne savete. Jedan od takvih je i korišćenje piva za tamljenje, tačnije posipanje pivom na plaži.

Naime, korisnici TikToka tvrde da "kupanje u pivu" omogućava da brzo i jeftino dođete do bronzanog tena.

Osim što nam izgleda suviše lepljivo i nehigijenski, ovaj trik se čini potpuno bezazlenim. Međutim, tu grešimo! Reč je o veoma opasnom savetu, a stučnjaci upozoravaju mlade da ne praktikuju ovaj metod tamljenja.

Ne samo da vas čini magnetom za muvu, već vas dovodi i u opasnost od toplotnog udara, alergije od sunca i potencijalnog smrtonosnog raka kože.

Ketrin Kliford, suosnivač dobrotvorne organizacije za svest o raku kože Skcin, rekla je za "The Sun":

- Jedva mogu da verujem da ovo ludilo postoji. Ovo je ekstremno opasan trend sa potencijalno ozbiljnim posledicama, i dodala:

- Ljudi svih starosnih doba koji se često izlažu suncu su u ozbiljnom riziku od razvoja svih vrsta karcinoma kože, a sunčanje je snažno povezano sa razvojem melanoma – najtežeg oblika bolesti kože.

Upotreba piva povećava rizik od opekotina, a posebno je opasno nanositi bilo koje sredstvo za sunčanje bez zaštitnog faktora.

- Preterano izlaganje suncu je povezano sa razvojem melanoma. Upotreba piva za sunčanje, posebno bez SPF - a, značajno povećava rizik od opekotina od sunca, toplotnog udara i, uz kontinuiranu upotrebu, preranog starenja. Bez SPF-a, potrebno je samo 10 minuta na suncu da počne da gori - ističe Stefano Pjetrini koji tvrdi da takav ten nije vredan vašeg zdravlja.

Ako već morate da se izlažete Suncu, najbolje je da pazite koju garderobu birate, odnosno da to bude neka zaštitna, kao i šešir, naočare i krema za sunčanje. Takođe, ne treba zaboravljati kremu za sunčanje ni kada plivate.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.