Ovo su najbolja SRPSKA PIVA, po oceni navećeg svetskog pivskog sajta! Da li ste ih probali? (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Feb.2017, 22:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo su najbolja SRPSKA PIVA, po oceni navećeg svetskog pivskog sajta! Da li ste ih probali? (FOTO)

Pivske poslastice!

Zanatsko pivarstvo poslednjih godina uzelo je maha i u Srbiji, o čemu najbolje svedoči otvaranje sve većeg broja mini-pivara, koje proizvode prave pivske poslastice, pikantnije i kvalitetnije od industrijskih verzija ovog božanskog pića. Kabinet, Kaš, Sindikat, Dogma, Zebrew samo su neke od mikro pivara koje su učinile srpsku "kraft" scenu primamljivom, a njihove tvorevine pronašle su put do prestižnih listi najvećeg svetskog sajta za ocenjivanje piva, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << "RateBeer".

Tvorci ove čuvene stranice, na kojoj pivopije iz celog sveta mogu da ocenjuju svoje omiljeno piće, po trinaesti put organizovali su ceremoniju u Santa Rosi (Kalifornija), na kojoj su proglašena najbolja svetska piva i pivare u 2016. godini.

Pre dve godine Srbija se po prvi put našla na RateBeer listi, kada je za srpsko pivo godine izglasana Supernova pivare Kabinet, dok je godinu dana kasnije za najbolje pivo proglašen Ryezen, koji pripada stilu raženi IPA, a koji je pivopijama podarila pivara Kaš (te godine ujedno je dobila i titulu pivare godine).

U ŠOKU! Braća Babić su upecala zaleđenu štuku sa grgečom u ustima - kako je to MOGUĆE? (VIDEO)

✨Kolaboracija 02 je 14. na listi Top 50 najboljih stauta na svetu. ✨

A photo posted by Kabinet Brewery Serbia (@kabinetbrewery) on Dec 24, 2016 at 2:12am PST

Ovoga puta, konkurencija je bila i najjača do sada, a pobedu je odnela Kabinetova Kolaboracija 02, pivo stila karamel staut, koje je odležavalo u buradima rakije Arkanj, jabukovače manastira Kovilj. Ovo pivo je, inače, nedavno dospelo i na 14. mesto na listi 50 najboljih stauta na svetu.

KONAČNO: Bebisiterka rešila problem koji muči roditelje VEKOVIMA! (FOTO)

Na drugom mestu bilo je takođe pivo iz Kabineta, i to Mozaik, dok je treće zauzeo Hoptopod iz relativno nove pivare, pod nazivom Dogma. Hoptopod je, inače, osvojio i najviše glasova publike na prošlogodišnjem festivalu zanatskog piva u Novom Sadu.

A photo posted by Dogma Brewery (@dogmabrewery) on Oct 17, 2016 at 12:00pm PDT

Sasvim logično, Kabinet je odneo i titulu najbolje srpske "kraft", a za najbolju novu pivaru proglašena je pivara Crow Brewery.
Pogledaj vesti o: Pivo

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.