Otvoren Oktoberfest u Beogradu

Izvor: Studio B, 23.Okt.2015, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren Oktoberfest u Beogradu

Ambasador Nemačke u Beogradu Aksel Ditman otvorio je večeras šesti po redu Oktoberfest, po uzoru na istoimeni festival piva u Minhenu, koji godišnje poseti oko šest miliona ljudi.

Uz zvuke tradicionalne narodne muzike Bavarske, ambasador Ditman, kao kapelnik obučen u bavarsku nošnju, udarcem drvenim čekićem u bure piva, označio je početak Oktoberfesta u Beogradu.

Po tradiciji, svi prisutni uz >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << zvuke orkestra ustali sa kriglama originalnog nemačkog piva nazdavili uz pozdrav "jedan, dva, tri, super" na nemačkom jeziku.

Ditman je u obraćanju mnogobrojnim gostima, okupljenim za ovu priliku pod velikim šatorom, rekao da Beograd jeste najveći grad na Balkanu i da je čuo za odlične zabave u glavnom gradu Srbije, mada u to još nije imao prilike da se uveri.

On je dodao da je glavni provod u Nemačkoj upravo Oktoberfest u Minhenu.

Predsednik Nemačkog privednog udruženja u Srbiji Martin Knap, na tečnom srpskom jeziku, zahvalio je organizatorima i sponzorima ove manifestacije, pozdravljen burnim aplauzom prisutnih.

Oktoberfest u Beogradu održava se u organizaciji Nemačkog privrednog udruženja i Ambasade Namačke u Beogradu.

Na svačenosti u krugu Delta motorsa, kod Ade Ciganlije, bile su prisutne mnogobrojne zvanice, mađu kojima i genearlni direktor Hemofarma Ronald Zeliger, Energoprojekt Holdinga Vladimir Milovanović, ambasadori akreditovani u Beogradu, bankari i biznismeni.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.