Otkrivamo: Zbog čega nije dobro da pijete pivo posle vežbanja?

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Sep.2020, 19:01

Otkrivamo: Zbog čega nije dobro da pijete pivo posle vežbanja?

Nekoliko štetnih posledica...

Nekada je skoro nemoguće odupreti se iskušenju, naročito po vrućini, da posle treninga, popijete bar jedno ledeno pivo.

Međutim, stručnjaci kažu da to nije dobra ideja.

Osnovna stvar posle svakog vežbanja je rehidratacija, odnosno obnavljanje tečnosti u organizmu koju smo izgubili kroz znoj.

A pivo je poznati diuretik, i tera nas da mokrimo češće.

Zatim, alkohol iz piva negativno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << utiče na oporavak mišića posle treninga (naročito trčanja), a pojedini istraživači ističu da alkoholna pića čak mogu da povećaju i mogućnost povreda.

Takođe, pivo u kombinaciji sa vežbama, može dovesti do hormonske neravnoteže, jer podstiče lučenje kortizola, hormona stresa, koji loše deluje na mišiće.

Preskočite pivo posle, ali i pre treninga jer će nam ovo piće smanjiti koordinaciju pokreta i reflekse, a takođe prouzrokovati i dehidraciju.
Pogledaj vesti o: Pivo

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.