Od domaćeg piva do džema od borovnice - novi Bazar malih proizvođača u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 26.Feb.2024, 13:33

Od domaćeg piva do džema od borovnice - novi Bazar malih proizvođača u Nišu

Slatko-ljuti sosevi, domaće pivo, namaz od oraha i sir u kačici - samo su neki od proizvoda koje će posetioci moći da kupe na trećem Bazaru malih proizvođača, zakazanom za nedelju, 3. mart, od 12 do 17 sati, u niškom restoranu Pandora.

Ovog puta 11 proizvođača, uglavnom malih, porodičnih firmi iz različitih gradova, predstaviće svoje namirnice.

To su firme Taniero, Vitbery, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Farma na kraj sela, Gazdinstvo Petrović, Gulmlek, Zdravo kod Rusa, Pčelarstvo Milošević, Vinarija Plavinci, Plave bobice Naupare, ZZAPI pivara i Vodenica potočara Tulare.

“Na meniju” su prirodni ceđeni sokovi, slatko-ljuti i ljuti sosevi, jagnjetina, ajvar, džem, sir u kačici, drugi mlečni proizvodi, namaz od lešnika i oraha, med, vino, domaće pivo, speltino, ječmeno, heljdino, integralno i kukuruzno brašno.

Organizatori pozivaju građane da pronađu “proverenog čoveka sa sela”, preko koga će doći do zdravih namirnica i poručuju da će u Nišu biti dva ili tri puta godišnje.

Platforma “Mali proizvođači” nastala je 2019. godine, najpre kao grupa na Fejsbuku. Prikuplja informacije o gazdinstvima, farmama, zadrugama i omogućava kupcima da prenesu utiske drugima.

U Nišu su do sada održana dva letnja bazara.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.