Obiđite Prag - prestonicu piva i zadivljujuće arhitekture

Izvor: Blic, 30.Sep.2015, 07:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obiđite Prag - prestonicu piva i zadivljujuće arhitekture

Prag, jedna od najpopularnijih prestonica u istočnoj Evropi je dobar izbor za jedenji obilazak metropola.

Portal Superodmor.rs pruža vam, mogućnost da obiđete ovaj istorijski grad i da tom prilikom uštedite. Ukoliko danas na portalu Superodmor.rs napravite upit 3 noćenja sa doručkom i autobuski prevoz od 7. oktobra koštaće vas svega 79, umesto redovne cene od 89 evra po osobi.

Neodoljiva privlačnost Praga je u 600 godina staroj arhitekturi netaknutoj tokom ratova, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << a centar grada je pod zaštitom UNESCO-a. Njegova glavna atrakcija je istorijski deo grada, a postoje novi i stari deo grada, Staré Mesto i Nové Mesto.

Planirano je razgledanje Hradčana, bez ulaska, uz pratnju stručnog vodiča.

Tokom obilaska prolazi se pored pored Strahovskog manastira u kom je čuvena biblioteka, prelepe Loretanske crkve, Praškog dvorca Hrad, ulazi se u katedralu Sv. Vita, stare kraljevske palate, bazilike Sv. Đorđa odakle ćete po izlasku iz zidina videti Prag kao na dlanu.

Fakultativno postoji mogućnost obilaska Drezdena, Karlovih Vari i zamka Karlštajn.

Prag je glavni i najveći grad Češke. Nalazi se na reci Vltavi i ima oko 1.2 miliona stanovnika. Od Beograda je udaljen 833 kilometra.

Mnoštvo barova i klubova učiniće noćni provod zanimljivim, a preporučujemo vam da probate neki od specijaliteta nacionalne kuhinje u nekom od brojnih restorana.

Više o putovanju pogledajte ovde.
Pogledaj vesti o: Pivo

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.