Novac je u buretu, ne u flaši

Izvor: B92, 04.Jul.2014, 18:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novac je u buretu, ne u flaši

Pivska industrija u celom svetu cveta poslednjih godina, a pogonsko gorivo stiže iz mikro-pivara i specijalizovanih barova, koji služe "domaće pivo".

Njihova sve raširenija pojava uticala je i na porast prodaje burića, čije su isporuke u SAD u periodu od 2007. do 2012. zabeležile rast od čak 88 odsto. To je trostruko više od rasta celokupnog pivarskog tržišta u Americi.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Pivo u burićima sada zauzima zavidnih 8,6 odsto prodajnog kolača, a ukupne isporuke su probile granicu od 28 milijardi dolara u 2012. godini, što je za 33 odsto više nego u 2007.

Iako se u SAD burići sa pivom povezuju sa pijanim tinejdžerima, sada su postali ključni za razvoj specijalizovanih barova, od kojih neke imaju i 60-ak različitih vrsta piva, negde i na više od stotinu točilica.

Istovremeno, broj pivara se tokom pet godina udvostručio, a industrija zajedno sa uvoznicima i distributerima sada zapošljava više od dva miliona ljudi i u američki budžet uplaćuje 49 milijardi dolara godišnje.

Sve je popularnije i uvođenje točilica u domove u SAD, pa raste i tržište za posebne uređaje, a samim tim i proizvodnja i prodaja burića.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.