Nemci u ovoj industriji posustaju?

Izvor: B92, 15.Jun.2023, 17:06

Nemci u ovoj industriji posustaju?

Samo šest nemačkih pivara zadržalo je poziciju na lestvici 40 vodećih svetskih proizvođača piva u 2022. godini, pokazao je izveštaj trgovca hmeljem BarthHaasa.

Pivara Veltins probila se među 40 najvećih 2020. godine, ali lani je ispala uprkos većoj proizvodnji. Izbacila ju je belgijska pivara Martens, čiju je proizvodnju trgovac prvi put uključio u izveštaj.

U 2020. lestvica je, uz Veltins na 40. mestu, uključivala još osam nemačkih pivara, da bi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u 2021. ispao Warsteiner.

U 2022. Radeberger grupa iz Frankfurta potvrdila je status najvećeg nemačkog proizvođača piva, plasiravši se na 22. mesto. Sledi nemački veletrgovac TCB Beverages na 24. mestu, prenosi Indeks.

Grupacija Oettinger pala je s 25. na 26. mesto. Plasman su pak, po BarthHaasu, poboljšali Krombacher i Paulaner Group koji su napredovali za jedno mesto, probivši se na 29. i 30. poziciju. Pivarska grupacija Bitburger zadržala je 33. mesto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.