Nema stečaja u Valjevskoj pivari

Izvor: NaDlanu.com, 10.Sep.2012, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema stečaja u Valjevskoj pivari

VALJEVO, 10. septembra 2012. (Beta) - U Valjevskoj pivari neće biti stečaja, odlučeno je u ponedeljak na ročištu u Privrednom sudu u tom gradu.

VALJEVO, 10. septembra 2012. (Beta) - U Valjevskoj pivari neće biti stečaja, odlučeno je u ponedeljak na ročištu u Privrednom sudu u tom gradu.Poreska uprava Srbije povukla je predlog za otvaranje stečaja kako se "ne bi ugrozila proizvodnja i veliki broj radnika ostao bez posla", pa su na taj način stvoreni uslovi da Valjevska pivara, koja je u reorganizaciji, čiji je stopostotni vlasnik država, nastavi da posluje.Razlog za podnošenje zahteva za stečaj bilo je neispunjenje plana reorganizacije po kojem će Pivarin dug od 905 miliona dinara, nastao 1990-ih za neplaćene akcize, biti plaćen u 48 mesečnih rata iz dobiti ostvarene u prethodnoj godini.Valjevska pivara u 2011. nije ostvarila dobit zbog čega nije ni vraćala dug u 2012. godini, dok su ostale obaveze iz plana reorganizacije ispoštovane o čemu je Poreska uprava Srbije na vreme obaveštena.Do promene stava Poreske uprave Srbije došlo je posle nedavne posete Valjevu ministra za finansije i privredu Mladjana Dinkića, koji se tada sa gradskim rukovodstvom dogovorio da "Valjevska pivara, osnovana pre više od 130 godina, neće ići u stečaj".

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.