NISMO MOGLI DA VERUJEMO KO JE SVE ČUO NAŠU PESMU! Pobednici Serbia creates prvi put na Beer Festu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jun.2023, 17:06

"NISMO MOGLI DA VERUJEMO KO JE SVE ČUO NAŠU PESMU!" Pobednici "Serbia creates" prvi put na Beer Festu!

Znate ono kad na festivalu zalutate na neku binu za koju niste ni znali da postoji, a baš ti "manji" bendovi vas "zakucaju" ispred svoje bine i vi ostanete do kraja večeri ludo se provodeći uz muziku koju čujete možda prvi put? Upravo takav je i Riff stejdž ovogodišnjeg najvećeg domaćeg festivala piva!

Ovogodišnji Belgrade Beer Fest zvanično je počeo sinoć i namamio čitavo more ljudi na >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dobro poznatu površinu na Ušću. Teren je bio suv, službe zadužene za bezbednost posetilaca spremne, a vremenski uslovi sasvim prijatni. Pored fantastičnih hedlajnera, ove godine će gostovati i mnoogi mladi umetnici koji donose jedan sasvim nov zvuk. Uostalom, Belgrade Beer Fest i organizatori iz Skymusic-a, tradicionalno su prioritetno posvećeni domaćoj muzičkoj sceni i promovisanju mladih altermativnih bendova i izvođača.

Na pravom alternativnom biseru, Riff Stejdžu, pored već poznatih imena predstavljaju se i bendovi koji su nedavno pobedili na "BUNT" festivalu, kao pobednici u rok segmentu nacionalnog konkursa "Serbia Creates: The Spotlight". Reč je o platformi Srbija stvara muziku (Serbia creates music), koja je pozvala sve mlade muzičare, autorske bendove i izvođače iz Srbije da se prijave na nacionalni konkurs i osiguraju svoj nastup na nekom od najpoznatijih domaćih i regionalnih muzičkih festivala u Srbiji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Severnoj Makedoniji, Crnoj Gori i Sloveniji. Pobednike je birao eminentni žiri koji čine priznati akteri muzičke i festivalske industrije, među kojima su Dragan Ambrozić, Konstrakta, MC Sajsi, Milena Milutinović (Repetitor), Vladan Rajović (KKN), DJ Space Motion, Vojislav Pantić, Dejan Ilić (Eyot), DJ Dejan Milićević i mnogi drugi.

Prvi su na stejdž iskočili Beli bagremi, a za njima Sanitarijum, koji je prošlogodišnji pobednik "Bunta". Sharks Snakes & Planes su poneli onu sjajnu energiju kojom su krasli koncerte "na zidiću", a Keni nije mrtav je doveo publiku do ekstaze. Veliko iznenađenje je bio i nastup Nafte, koji su u svom fazonu "podmazali" publiku visoko oktanskim gorivom koje pokreće i upotpunjuje čovekovu potrebu za pozitivnim pražnjenjem. Za kraj su nam organizatori ostavili pravu pikanteriju i otkriće, bend Andrejin krst, koji su pobednici pomenutog konkursa.

Andrejin krst je u svakom smislu zvučao sjajno, i zbog toga je ekipa portala Srbija Danas rešila da se bolje upozna sa ovim mladim, perspektivnim ljudima.

- Tako je, ali ima i religijske korene za koje bih voleo da ostanu pod velom misterije.

- Uzori su nam i post-pank muzika Jugoslavije 80-ih. Post-pank u Jugoslaviji zapravo ima tvrđi zvuk nego pomenuti bendovi, a to je ono što i mi imamo. Izgradio nas je Dobri Isak, Trivalia, Max i Intro...

- O da, premijerno. Za sada nemamo tremu, ali će i to doći za nekih sat vremena.

- Čim smo saznali - prijavili smo se za konkurs i odmah bili izabrani. Na svu sreću nismo ni znao ko je u žiriju, samo sam znao za Milenu Milutinović (Repetitor). Kad smo kasnije saznali ko je sve u žiriju, nismo mogli da verujemo ko je sve čuo našu pesmu!

- Može da očekuje sjajan ambijent i dobre pesme! Mi se iskreno nadamo da ćemo im se svideti. Najviše nam se sluša Hali-Gali ekipa - otkrili su nam i svoju veselu stranu članovi benda Andrejin krst.

Večeras nas na Riff stejdžu od 19h očekuje nas još jedan sjajan muzički kolaž: Laplander (Serbia creates music), 5 minuta slave (Bunt), Epilog, Straight Mickey and the Boyz, Monah (ovogodišnji Bunt pobednik), Nenad Pagonis i Bagremov med (Bunt).

Detaljnije u prilogu ispod.
Pogledaj vesti o: Beer fest,   Fest

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.