Muzej piva u Čelarevu

Izvor: Blic, 12.Okt.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muzej piva u Čelarevu

U okviru kompanije "Karlsberg Srbija" u Čelarevu u toku su završni radovi na izgradnji Muzeja piva, na kome već duže vreme rade najstručniji ljudi, rukovodstva i službe marketinga ove poznate kompanije.

Među brojnim eksponatima u muzeju proizvodnje piva u Čelarevu, čije se otvaranje očekuje po završetku radova, nalazi se i jedan uzorak staklene ambalaže Dunđerskog piva, koje se nekada proizvodilo u čelarevskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pivari. Prema rečima generalnog direktora pivare "Karlsberg Srbija" Aleksandra

Radosavljevića do sada je sakupljen znatan broj eksponata, zahvaljujući bivšim radnicima pivare "Čelarevo" i građanima tog vojvođanskog mesta.

Ti predmeti, kako je istaknuto, podsećaju na početak proizvodnje veoma kvalitetnog piva u Čelarevu i njeno usavršavanje u jednoj od najsavremenijih i najuspešnijih pivara u ovom delu Evrope u minulih 116 godina rada.

Ova pivara u sastavu danske kompanije "Karlsberg" je, kako tvrde u kolektivu, primer jedne od najuspešnijih privatizacija u Srbiji od 2004. godine. Za nepune četiri godine od privatizacije, "Karlsberg" je uložio više od 120 miliona evra i planira dodatna ulaganja od 34 miliona evra samo u ovoj godini. Ova kompanija trenutno zauzima drugo mesto na tržištu piva u Srbiji.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.