Mleko i pivo pod lupom

Izvor: B92, 22.Feb.2020, 11:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mleko i pivo pod lupom

Beograd -- Komisija za zaštitu konkurencije (KZK) pokrenula je postupke protiv Imleka i Apatinske pivare.

Postupak je pokrenut protiv ovih dveju kompanija kao dobavljača i trgovaca na malo - kupaca na tržištu prehrambenih proizvoda zbog osnovane pretpostavke da su zaključili restriktivni sporazum i njime utvrdili minimalnu cenu u daljoj prodaji.

Pokrenuti postupci radi ispitivanja povrede konkurencije na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tržištima veleprodaje mleka i mlečnih proizvoda i veleprodaje piva obuhvataju 23 tržišna učesnika, saopštila je KZK.

Do pokretanja postupaka došlo je posle sprovedene sektorske analize tržišta trgovine na malo u prodavnicama pretežno hranom, pićem i duvanom za period 2017-2018. godina i analize prikupljenih ugovora zaključenih između dobavljača pojedinih proizvoda i njihovih kupaca, navodi KZK.

Komisija za zaštitu konkurencije pozvala je sva lica koja raspolažu podacima, ispravama ili drugim relevantnim informacijama koje mogu doprineti potpunijem utvrđivanju činjeničnog stanja da im to dostave.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.