Marinirana piletina u pivu i pečena na grilu

Izvor: N1 televizija, 18.Avg.2018, 01:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marinirana piletina u pivu i pečena na grilu

Sasvim poseban ukus.

Sastojci:

- 4 pileća bataka i karabataka u komadu

- 50 ml maslinovog ulja

- 1 kašičica luka u prahu ili manja glavica crnog luka

- 1 kašičica dimljene mlevene paprike

- 1/2 kašičice mlevenog kumina

- 1/2 kašičice mlevenog bibera

- 3 do 4 čena belog luka

- sok od pola limete po ukusu

- so ili suvi začin za piletinu

- 355 ml >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << piva

- peršun, majčina dušica

Za sos: 4 pune kašike kečapa 4 i pune kašike ljutog sosa

Piletinu očistiti od viška masnoće, oprati i osušiti kuhinjskim papirom i staviti u veliku kesu koja može da se zatvori. U posudu staviti maslinovo ulje, pasirani beli luk, luk u prahu, ako ga nemate, možete koristiti i svež crni luk, isečen na sitne kockice, maslinovo ulje, sok od limete, mlevenu crvenu papriku, ljutu papriku, biber, kumin i na kraju sipati pivo i sve dobro izmešati i tek na kraju dodati so po ukusu.

Tako pripremljenu marinadu sipati u kesu u kojoj je meso i na kraju dodati grančice peršuna i majčinu dušicu.

Zatvoriti kesu i okrenuti nekoliko puta da marinada bude svuda okolo mesa. Ostaviti tako nekoliko sati u frižideru, da piletina upije sve začine, najbolje preko noći.

Zagrejati gril, premazati sa malo ulja i staviti piletinu da se peče (premazati sa uljem da se piletina ne zalepi za gril) oko 25 do 30 minuta, okrenuti piletinu i premazivati piletinu sa marinadom, svakih 7 do 8 minuta.

Poslužiti posutu sa malo sitno iseckanog peršuna i isceđenog soka od limete ili pomešajte kečap i ljuti sos i premazati grilovanu piletinu.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.