LEKOVITA I SLANA VODA ROZE BOJE! Na SRPSKOM MORU kafa za 80, pivo 150 dinara - prava je ATRAKCIJA zbog izgleda i cena

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jul.2023, 16:56

LEKOVITA I SLANA VODA ROZE BOJE! Na "SRPSKOM MORU" kafa za 80, pivo 150 dinara - prava je ATRAKCIJA zbog izgleda i cena

Cene na srpskom roze jezeru čine ga još većom atrakcijom

Jezera crvene boje, a slane vode, prirodne su, svetski poznate atrakcije u Australiji, Senegalu, Boliviji... Verovali ili ne, imamo ga i mi. I to na samom severu Bačke, u selu Pačir nadomak Bačke Topole.

Voda na ovom jezeru je slana, temperatura varira od 28 do 32 stepena, i lekovita je – pomaže kod raznih kožnih bolesti, reumatskih oboljenja, uroloških i ginekoloških bolesti, smanjenja upalnih procesa… >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Takođe, kažu, ubrzava metabolizam i osvežava izgled kože i kose.

 Voda sadrži natrijum, jod, sulfat, brom i mnoge druge minerale koji unapređuju zdravlje. Temperatura vode, pri izlasku na površinu je 72 stepena, a pri hlađenju dolazi na temperaturu od 30 do 35 stepeniVoda ima miris joda i drugih mirela, ali se na to može navići za nekoliko minuta. Jezero, pored mnogo minerala, sadrži i 21-22 grama soli po litru.

A post shared by Путохоличар (@put0holicar)

 Dno je pokriveno oblim kamenjem koje izuzetno prija stopalima pri hodu u vodi. Oko jezera ima mesta za oko 1.000 ljudi.

U samoj Banji na raspolaganju su i dva unutrašnja mineralna bazena sa toplom vodom, ipak, svima je u letnje vreme mnogo interesantnije roze jezero. A postaje još interesantnije s podatkom da su cene niže nego na većini bazena u Srbiji.

Ulaznica za odraslu osobu košta 400 dinara, deca do 4 godine ne plaćaju. Parking je besplatan.

A post shared by Anima travel agency (@animatravelagency)

Ni ležaljke i suncobrani se ne naplaćuju dodatno, a cene pića i hrane su neuporedive s računima koji nam ovih dana stužu s primorja, pa i destinacija po Srbiji.

A post shared by Balkan With Love (@balkanwithlove)

Kafu u Pačir banji možete popiti za 80 dinara, a pivo (0,5), špricer ili sok za 150 dinara. Ukoliko ogladnite (a niste poneli hranu) palačinka ili mekika koštaju 100 dinara, pomfrit 150, piše Mondo.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.