Kvasac od izrade piva kao gorivo na Novom Zelandu

Izvor: Moto.rs, 27.Jul.2015, 11:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kvasac od izrade piva kao gorivo na Novom Zelandu

Od ovog meseca, vozači na Novom Zelandu biće po prvi put u prilici da u svoja vozila natoče bio-gorivo izrađeno od kvasca preostalog od izrade piva.

Ovo bio-gorivo predstavljeno je početkom meseca na benzinskoj stanici u Oklandu a njegov naziv je Brewtroleum. Gorivo izrađeno je kombinovanjem etanola koji se dobija od kvasca koji preostaje nakon proizvodnje piva >> Pročitaj celu vest na sajtu Moto.rs << i regularnog benzina i u pitanju je prvo bio-gorivo izrađeno od ostataka nakon proizvodnje piva. Cena ovog goriva je pristupačna budući da se veliki deo dobija od nečega što se do sada bacalo.

foto © autoevolution.com
Pogledaj vesti o: Cena goriva

Nastavak na Moto.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Moto.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Moto.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.