Kompanija planira da napravi pivo od 133 godine starog kvasca

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Feb.2019, 23:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kompanija planira da napravi pivo od 133 godine starog kvasca

Flaša piva, pronađena u brodskoj olupini staroj 133 godine, mogla bi da sadrži kvasac koji se može iskoristiti za izradu nove vrste piva, pišu američki mediji.

Studenti biotehnologije s državnog Univerziteta Njujork u Kobleskilu otvorili su flašu pronađenu u olupini broda "Š Oregon", ustanovivši da su njeni sastojci iskoristivi.

Kompanija "Serious Brewing" iz Haus Kejva planira da razvije recept za novu vrstu piva ako studenti iz njega uspešno ekstrahuju >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << kvasac.

Flašu s pivom od vlasnika predmeta pronađenih na brodu "Oregon" kupio je Bil Felter iz kompanije "Serious Brewing".

Brod je putovao iz engleskog Liverpula prema Njujorku sa 852 ljudi na brodu, kada se 14. marta 1886. sudario sa jedrenjakom u blizini ostrva Fajer i potonuo.

Svi osim jednog putnika preživeli su havariju.

Na zamisao o proizvodnji nove vrste piva u kompaniji "Serious Brewing" su došli pošto je prošle godine jedna australijska pivara proizvela pivo od kvasca otkrivenog u boci pronađenoj u 220 godina staroj olupini broda.
Pogledaj vesti o: Pivo

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.