Kako se na srpskom kaže pivo? (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 11.Apr.2017, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako se na srpskom kaže pivo? (VIDEO)

Prethodnog vikenda na "Vitez festu" na Kalemegdanu bilo je više nego zabavno, a naša ekipa odlučila je da se zabavi sa vitezovima kroz jednu anketu. Trebalo je da odgovore na jedno veoma jednostavno pitanje: Šta je alovina?

Zanimljivo je da gotovo niko nije znao tačan odgovor, iako su neki od učesnika ankete upravo pivo držali u rukama.

- Da vam kažem iskreno, znam za medovinu, ali za alovinu zaista ne znam, morate da mi pomognete jer mi postavljate interesantno >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << pitanje - bio je jedan od odgovora.

Inače, u okolini Pirota i danas se pivo zove alovina, a u gotovo svim istorijskim knjigama pivo se piše tako. Očigledno je našem narodu to manje poznata činjenica.

Zanimljivo je da je jedan mladić iznenadio našeg novinara odgovorom koji je dao. O čemu je reč, pogledajte u našem prilogu - a tu vas čeka i detaljno objašnjenje termina "alovina":

(Telegraf.rs)


Pogledaj vesti o: Pivo

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Kako se na srpskom kaže pivo?

Izvor: Vesti-online.com, 11.Apr.2017

Prethodnog vikenda na "Vitez festu" na Kalemegdanu bilo je više nego zabavno, a jedna od glavnih zabava je bio kviz znanja. Trebalo je da takmičari odgovore na jedno veoma jednostavno pitanje: Šta je alovina?..Zanimljivo je da gotovo niko nije znao tačan odgovor, iako su neki od učesnika ankete...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.