KUP: Lune promašio penal pa se iskupio kiflom, Zvezda u 1/8 finala! (video)

Izvor: Sportske.net, 21.Sep.2016, 17:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KUP: Lune promašio penal pa se iskupio "kiflom", Zvezda u 1/8 finala! (video)

Fudbaleri Crvene zvezde obezbedili su plasman u osminu finala nacionalnog Kupa pošto su na startu takmičenja lako izašli na kraj sa drugoligašem iz Čelareva.

Šampion Srbije uspešno je preskočio prvu prepreku u novoj sezoni najmasovnijeg fudbalskog takmičenja u zemlji pošto je kao gost savladao ČSK Pivaru rezultatom 3:0 (1:0) na stadionu u Čelarevu.

Golove pogledajte OVDE!

Ekipa Miodraga Božovića dominirala je tokom čitavog meča >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << ali je prvih pola sata igre u Čelarevu proteklo bez većih uzbuđenja u nastojanjima gostujućeg tima da probije zonu ČSK Pivare.

Svoju prvu priliku na današnjem meču u Čelarevu crveno-beli su imali u 30. minutu kada je Džon Ruiz dobro izveo slobodan udarac a lopta je rikošetirala od živog zida i završila tik pored leve stative gola domaće ekipe.

Samo dva minuta kasnije izabranici Miodraga Božovića stižu do prednosti preko Marka Poletanovića koji preciznim udarcem u donji levi ugao pogađa mrežu golmana Tankosića.

Do odlaska na odmor crveno-beli su mogli da dupliraju prednost ali je kapiten Aleksandar Luković očajno izveo opravdano dosuđeni penal pa se na odmor otišlo sa minimalnim vođstvom Crvene zvezde.

Nastavak meča doneo je dosta bolju i poletniju igru crveno-belih koji od prvog minuta drugog dela bili izuzetno opasni po protivnički gol. Gotovo pola sata uspela je da izdrži odbrana ČSK Pivare nalete šampiona Srbije ali je posle prekida u 72. minutu sve bilo rešeno.

Kapiten Crvene zvezde Aleksandar Luković odlično je izveo slobodan udarac sa nekih 17 metara i prelepim golom razrešio sve dileme oko toga ko će u osminu finala.

Priliku je u završnici meča iskoristio i Predrag Sikimić koji je odradio suspenziju i na najbolji mogući način obeležio povratak u takmičarski ritam. Golom u 83. minutu Sikimić je postavio konačan rezultat pa Zvezda bez problema odlazi u osminu finala Kupa Srbije.

Domaćin je najbolju priliku na utakmici imao pre trećeg gola Crvene zvezde ali je udarac Strahinje Furtule odbranio dobro postavljeni Filip Manojlović koji je drugu utakmicu za redom stajao na golu crveno-belih.
Pogledaj vesti o: Pivo

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.