Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Feb.2016, 10:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jagodinska pivara pred otvaranje stečaja

U Privrednom sudu u Kragujevcu za sutra je zakazano pripremno ročište radi utvrđivanja postojanja stečajnog razloga Fabrike slada, piva, kvasca i bezalkoholnih pića A.D Jagodinska pivara, jednog od najstarijih privrednih preduzeća u Srbiji, osnovane 1852. godine.

Predlog za otvaranje stečaja pokrenula je Agencija za privatizaciju.

Sudija Privrednog suda Tatjana Todorović, izjavila je novinarima >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da će se odlučivati o predlogu koji je pokrenut, dali su ispunjeni zakonski uslovi i dali će se otvoriti stečaj.

"Stečajni razlog je trajnija nesposobnost plaćanja što znači da je račun stečajnog dužnika u dužoj vremenskoj blokadi", objasnila je Todorović.

Dali će biti otvoren stečajni postupak sud će oceniti sutra, dodala je ona.

Tekući račun Jagodinske pivare u blokadi je od 2.juna 2015. godine.

Zbog mogućeg uvođenja stečaja, od 146 radnika zaposlenih u pivari, 144 se prijavilo za dobrovoljuni odlazak iz pivare uz socijalni program, izjavio je predsednik Sindikata "Nezavisnost" Jugoslav Ðurović.
Pogledaj vesti o: Kragujevac,   Jagodina

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

"Čiča" posle 160 leta ide u istoriju

Izvor: B92, 08.Feb.2016

Jagodina -- U Privrednom sudu u Kragujevcu za sutra je zakazano pripremno ročište kako bi se utvrdilo da li će biti otvoren stečajni potupak Jagodinske pivare...Fabrika slada, piva, kvasca i bezalkoholnih pića A.D Jagodinska pivara, jedno je od najstarijih privrednih preduzeća u Srbiji, osnovano...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.