Izvor: Luftika.rs, 05.Dec.2022, 14:31

I dalje se po Beogradu prepričava „krvava šala“ iz 1922. koja je zamalo ubila kuvara u kafani

Na današnji dan (5. decembar), pre 100 godina, dnevni list Vreme objavio je vest da je „aščija“ Mihailo Nikatović prebačen i zbrinut u bolnici nakon što ga je probolo staklo prozora na koje je naleteo u kafani.
Kako se navodi tom listu, kod kafane „Spuža“ oko podneva, sedeli su kuvar Mihailo i pekar Zarija Đorđević i zajedno pili pivo.
Tokom njihovog susreta Mihailo je neprestano zadirkivao Zariju, a šala je >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << eskalirala kada ga je, u sklopu nje, polio pivom po licu.
Uplašeni Mihailo pomislio je da će se Zarija naljutiti i krenuti na njega svojim pivom, te je hitro napustio sto i počeo da trči ka vratima.
Kako nije gledao kuda ide, Mihailo je tom prilikom naleteo u vrata i odbio se telom o staklo prozora koje se potom razbilo na komade i probolo ga u slabinu.
On je pao na pod i počeo da zapomaže, a potom je prebačen u bolnicu gde je na vreme zbrinut.
Kako Vreme navodi, od straha nije mogao da progovori, a lekari su tada dali mišljenje da Mihailo nije teško povređen.
Celokupno izdanje može se pročitati na linku Narodne biblioteke.
Izvor: Danas
Kuvar ubio pilota u Jakovu, sukob nastao zbog nerešenog duga završio pucnjem iz kalašnjikova

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.