Grafiti mržnje u Kragujevcu: Ciganima nož u vrat

Izvor: B92, 13.Nov.2017, 17:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grafiti mržnje u Kragujevcu: "Ciganima nož u vrat"

U Kragujevcu su osvanuli grafiti sa porukom mržnje "Ciganima nož u vrat", ispisani kod Stare skupštine i u naselju Pivara, javlja RTS.

O tom incidentu, predstavnici romske zajednice "Romanipen" obavestili su gradsku upravu i zaštitnika građana.

Lokalna samouprava je najoštrije osudila poziv na nasilje, a reagovali su i Šumadijska regija i Pokret slobodnih građana.

Predstavnici romske zajednice >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i gradske uprave dogovorili su da u četvrtak na svetski Dan tolerancije zajedno prekreče poruke mržnje.

Predsednik obrazovno kulturne zajednice "Romanipen" Božidar Nikolić rekao je za RTS da takavi incidenti nisu česti u Kragujevcu.

"Sa gradskom upravom smo brzo i efikasno rešavali sve probleme. Zato ćemo na Svetski dan tolerancije zajedno prekrečiti grafite koji pozivaju na nasilje prema Romima, i na taj način pozvati sve na razumevanje, toleranciju i zajednički život", rekao je Nikolić.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na B92...






Povezane vesti

U Kragujevcu osvanuli grafiti mržnje prema Romima

Izvor: Blic, 13.Nov.2017

U Kragujevcu su danas osvanuli grafiti sa porukom mržnje "Ciganima nož u vrat", ispisani kod Stare skupštine i u naselju Pivara, javlja RTS...O tom incidentu, predstavnici romske zajednice "Romanipen" obavestili su gradsku upravu i zaštitnika građana...Lokalna samouprava je najoštrije osudila poziv...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.