Festival folklora u okviru zrenjaninskih Dana piva

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Avg.2018, 21:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Festival folklora u okviru zrenjaninskih Dana piva

U okviru 33. manifestacije Dani piva održan je 16. međunarodni festival folklora „Lala".

Osim domaćina u Zrenjaninu su se predstavili folklorni ansambli iz Turske, Slovačke, Rumunije, Grčke, Španije i Kanade.

Tokom 16 godina trajanja festivala „Lala" organizatori su u Zrenjanin dovodili folklorne ansamble iz svih delova sveta. Kažu da su nekad imali teškoće, ali da su se na kraju uvek prepoznali >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kao pobednici.

Priliku da se pred zrenjanincima i gostima manifestacije Dani piva predstavi dobila je i folklorna grupa iz Šujmoša, iz Rumunije.

„Predstavićemo tradicionalni ples iz dela Transilvanije, koji je specifičan po koracima koje izvodimo, a vrlo je važno da i u drugim državama na ovaj način predstavimo našu zemlju", rekao je Todoran Paul, član folklorne grupe iz Šojmuša.

Svaka prilika za nastup puno znači i za domaće folkloraše.

Učesnici festivala Lala i nakon manifestacije se redovno čuju međusobno , tokom godine uzajamno posećuju jedni druge i unapred se raduju svakom novom susretu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.