Evo šta se DEŠAVA u ORGANIZMU kada svaki dan popijete DVE ČAŠE PIVA! Ovi EFEKTI će te ODUŠEVITI

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Sep.2021, 08:32

Evo šta se DEŠAVA u ORGANIZMU kada svaki dan popijete DVE ČAŠE PIVA! Ovi EFEKTI će te ODUŠEVITI

Odlčino za rugulisanje problema sa nesanicom, smanjuje stres, ali to nije sve...

Pivo je jedno od najstarijih i najpopularnijih alkoholnih pića, omiljeno širom sveta.

Ali, da li ste upoznati sa njegovim efektima na ljudsko zdravlje? Pivo je bogato proteinima i vitaminom B. Hmelj je glavni sastojak koji se koristi za pripremu piva, sadrži flavonoide, a takođe je dobar izvor minerala koji igraju važnu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ulogu u mnogim metaboličkim procesima.

1. Pivo održava zdravlje bubrega. Čaša piva dnevno smanjuje verovatnoću bolesti bubrega za čak 40 odsto, navodi se u nedavnom istraživanju.

2. Vlakna koja pivo ima u svom sastavu smanjuju nivo lošeg holesterola i štite organizam od nastanka kardiovaskularnih bolesti.

3. Pivo je bogato vitaminima B1, B2, B6 i B12 i svakako povećava nivoe B vitamina u telu. Pivo sadrži 30% više vitamina B6 od bilo kog drugog izvora, kao i veliku količinu retkog vitamina B12.

4. Prema drugom naučnom istraživanju, visok nivo silicijuma u ​​pivu jača kosti.

5. Pivo sadrži laktoflavin i nikotinske kiseline, komponente koje unapređuju san i tretiraju nesanicu.

6. Rezultati istraživanja potvrđuju da umereno konzumiranje piva smanjuje rizik od moždanog udara za neverovatnih 40 do 60 procenata.

7. Pivo je odličan napitak za sprečavanje krvnih ugrušaka.

8. Stručnjaci ukazuju da pivo poboljšava pamćenje. Prema njima, ljubitelji piva imaju manji rizik od demencije i Alchajmerove bolesti.

9. Dnevna potrošnja piva ima pozitivan uticaj na pigmentaciju - koža izgleda glatko i lepše.

10. Dokazano je da dve čaše piva dnevno znatno smanjuju stres.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.