Eho end Banimen na Jelen pivo lajv festivalu

Izvor: S media, 24.Jul.2009, 11:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Eho end Banimen" na "Jelen pivo lajv festivalu"

Legendarni engleski postpank sastav "Eho end Banimen" nastupiće na ovogodisnjem "Jelen pivo lajv festivalu", koji će biti održam 18. i 19. septembra u beogradskom Studentskom kulturnom centru (SKC), najavili su danas organizatori.

"Eho end Banimen" nastupiće drugog dana festivala i premijerno će beogradskoj publici predstaviti pesme sa novog studijskog albuma pod nazivom "Fontejn", koji će se u prodaji pojaviti 12. >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << oktobra.

Reč je o 11. studijskom albumu benda, koji je producirao Džon MekLafin, dok je jednu od pesama bend napisao zajedno sa liderom sastava "Koldplaj" Krisom Martinom.

Prvi singl sa albuma "Tink aj nid it tu" pojaviće se 28. septembra, dok se pesme "Du ju nou hu aj em", "Proksi" i "Drivetim" mogu preslušati na zvaničnoj internet stranici benda i sajtu "MySpace".

Sasatav "Eho end Banimen" nastao je u Liverpulu 1978. godine, pod vodjstvom Iana MekKuloka i Vila Srdženta.

Iste godine objavili su prvi singl "Pikčrs on maj vol", praćen debi izdanjem "Krokodajls" koje je dospelo medju 20 najprodavanijih izdanja u Britaniji.

Proboj na britnaskoj sceni bend je ostvario sa albumom "Heven up hir" 1981. godine.

Sa albumom "Oušn rejn" bend nastavlja da redja hitove, a ovo izdanje im donosi i proboj na američko tržište i kultni status u SAD, koji ce ih pratiti do današnjeg dana.

Pogibija bubnjara Pete de Freitas u saobraćajnoj nesreći 1989. godine na kratko dovodi do raspada benda, da bi MekKalok i Srdžent ponovo počeli da rade zajedno 1994. pod imenom "Elektrifiksejšn".

Pod starim imenom "Eho end Banimen" 1997. godine objavili su album "Evergrin", a 2002. bend je dobio "Kju inspirejšn" nagradu za "inspirisanje generacije novih muzičara, pesama i ljubitelja muzike".

Prodaja ulaznica za predstojeći, četvrti po redu, "Jelen pivo lajv festival 09" počeće od 31. jula na blagajni SKC-a.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.