Drvo raste kod nas u svakom dvorištu - Voda iz kore je puna elektrolita, podiže imunitet, zovu je prolećna infuzija

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Mar.2023, 15:51

Drvo raste kod nas u svakom dvorištu - Voda iz kore je puna elektrolita, podiže imunitet, zovu je "prolećna infuzija"

Sada je pravo vreme da iskoristite ovaj osvežavajući napitak!

Sok od breze ne zovu bez razloga prolećnom infuzijom. Brezina voda puna je elektrolita, kao što su magnezijum i kalijum koji pomažu održavanju tečnosti u organizmu, ali pored toga podstiču i izbacivanje viška tečnosti iz organizma, jača imunitet i smanjuje upale.

Brezina voda takođe pomaže i u ublažavanju bilo kojih bolova i glavobolje. Može se piti direktno iz kore drveta ili koristiti u pripremi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vina i piva.

DIVLJI LUK zamena za BELI - Pune su šume sremuša, evo kako da ga pripremite, odličan je za jetru i probavu

Najvolje vreme za skupljanje soka je u toku marta. Pronađite brezu koja je minimalnog prečnika 25 centimetara i probušite rupu minimum jedan metar od zemlje. Ukoliko sok ne poteče iz kore, napravite rupu na drugom mestu, a zatim kroz slamčicu koju ćete prisloniti na izvor, pretočite sok u staklenu bocu. Ostavite u toku dana da kaplje do se ne vratite da pokupite sok.

Neke interesantne recepte kako da pripremite kocke leda od brezine vode i servirate je uz neko piće, pogledajte na videu u prilogu.

A post shared by Alessandro Vitale (@_spicymoustache_)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.