„Dinosaur Jr.“ na Tašu

Izvor: Blic, 16.Jul.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Dinosaur Jr.“ na Tašu

Alternativni rok bend „Dinosaur Jr." nastupiće na ovogodišnjem festivalu „Jelen pivo lajv", koji se 5. i 6. septembra održava na beogradskom stadionu „Tašmajdan". Američki rokeri će svirati 5. septembra za kada je najavljen i koncert Igija Popa.

Grupu „Dinosaur Jr." su 1984. u Amherstu u Masačusetsu osnovali Džozef Maskis, Lu Barlou i Patrik Marfi. Debitantski album „Dinosaur" su snimili >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 1985. za 500 dolara, i ploča je prošla potpuno nezapaženo. Međutim, članovi kultnog benda „Sonic Youth" bili su oduševljeni „Dinosaurusima" i pozvali su ih da nastupaju zajedno s njima. Početkom 1987. grupa objavljuje drugi album „You’re Living All Over Me" sa kojeg su skinuti hitovi „Just Like Heaven" (obrada pesme benda „The Cure") i „Show Me the Way". Naredni album „Bug" (1988), koji je najavljen singlom „Freak Scene", odmah po objavljivanju je zauzeo prvo mesto na britanskoj listi nezavisnih izdanja. Ali, na promotivnoj turneji su sukobi između Maskisa i Barloua eskalirali, i basista Barlou je izbačen iz benda. Četvrta ploča (prva za veliku izdavačku kuću) „Green Mind" iz 1991. predstavljala je praktično solo album Maskisa budući da je on bio autor svih pesama i producent, dok je bubnjar Marfi bio uključen u snimanje samo tri numere. Posle uspešne turneje sa grupama „The Jesus and Mary Chain", „My Bloody Valentine" i „Blur", bend „Dinosaur Jr." je 1993. objavio album „Where You Been", a veliki hitovi su postale numere „Start Choppin" i „Out There". Sledeće godine bend je izdao svoj komercijalno najuspešniji album „Without a Sound" koji su najavili sjajni singlovi „Feel the Pain" i „I Don’t Think So". Zvanično, grupa prestaje sa radom 1997. a Maskis se posvetio solo karijeri.

Bend se ponovo okupio u originalnoj postavi 2005, a prošle godine „Dinosaur Jr." su objavili album „Beyond" koji su i publika i kritika odlično primili. Nastup u Beogradu će biti jedini koncert koji će Maskis i ekipa održati u Evropi ovog leta, a „Dinosaur Jr." će sa Igijem Popom biti zvezde prvog dana festivala „Jelen pivo lajv".

Karte 2.000 dinara

Komplet karata košta 2.000 dinara, dok se dnevne ulaznice prodaju po ceni od 1.200 (prvi dan festivala) i 1.000 dinara (drugi dan). Ova cena ulaznica važiće do 14. avgusta, a karte se mogu kupiti na prodajnim mestima „Eventima", „Tiketlajna", u Bilet servisu i na blagajni Doma omladine.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dinosaur Jr. na Jelen pivo live

Izvor: B92, 16.Jul.2008

Američki alternativni rok bend "Dinosaur Jr." nastupiće u Beogradu 5. septembra u okviru trećeg izdanja festivala "Jelen pivo live" koji se održava 5. i 6. septembra na Stadionu Tašmajdan...Festival ove godine, 5. septembra, otvaraju ponovo oformljeni "Iggy Pop and The Stooges", a pored njih na...

Nastavak na B92...

Dinosaur Jr. na Jelen Live Festu

Izvor: BalkanRock.com, 16.Jul.2008

Pored Igi Popa (Iggy Pop), na otvaranju ,,Jelen Live festivala, 5. septembra nastupiće američki alternativni rok bend Dajnosaur Džunior (Dinosaur Jr.)

Nastavak na BalkanRock.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.