Da li biste dali 250 evra za pivo?

Izvor: B92, 12.Mar.2010, 12:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li biste dali 250 evra za pivo?

Pivara kompanije Karlsberg u Kopenhagenu "Jacobsen Bru Haus", lansirala je poslednje pivo iz ekskluzivne "Vintidž trilogije", započete 2008. godine, u svega 1.000 boca najekskluzivnijeg piva na svetu, po ceni od 2.010 danskih kruna (oko 250 evra).

Svaka boca puni se ručno, posle zrenja u originalnom "Jakobsenovom" podrumu iz 1847. godine, u hrastovim buradima koja se koriste za vino i dodaju posebnu aromu.

"Jakobsen >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Vintidž 3" je vino od svetlog ječma i predstavlja, na sladu zasnovanu, alternativu najboljim desertnim vinima.

Vino od ječma je engleski naziv za jako pivo sa procentom alkohola između osam i 12 odsto.

"Jakobsen Vintidž 3" je zlatne boje, specifičan po mehurichima i skoro ''punom'' vencu, koji otkriva njegovu srodnost sa slatkim desertnim vinima.

Ovo pivo, bogate arome koštunjavog voća, najbolje "ide" uz slatke deserte i sireve, za razliku od "Vintidža 2" koji se savršeno slaže uz ostrige, školjke i italijansku pršutu.

Kroz "Vintidž" trilogiju, pivara "Jakobsen" nastojala je da pivopijama pruži nesvakidašnje iskustvo i uživanje, kako za nepca, tako i za oči.

Tim umetnika, okrenutih ka budućnosti, izabran je da dizajnira etikete za "Vintidž 3" i tako je nastalo šest jedinstvenih etiketa od kojih svaka krije jednu priču i prava su mala umetnička dela.

Glavni motiv na etiketama je "Karlsberg Siti" i kako bi on mogao da izgleda u budućnosti, navedeno je u saopštenju kompanije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.