Čiča se preselio u Valjevsku pivaru

Izvor: RTS, 24.Maj.2020, 12:57

Čiča se preselio u Valjevsku pivaru

"Jagodinsko pivo", brend star 168 godina, sačuvaće Valjevska pivara. Njeni vlasnici kupili su i Jagodinsku pivaru, pa u Valjevu sada prave piva na tradicionalan srpski način.
Nasmejani čiča sa etikete, u nekadašnjoj prestonici srpskog pivarstva, obeležio je jedno vreme Jagodinaca.

Jagodinci kažu da nekada nisu ni znali za drugo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pivo osim "jagodinskog", ali da je to brend koji su prepustili i koji je lagano otišao.
Čiča se preselio u Valjevsku pivaru. Njeni vlasnici kupili su i pivaru u Jagodini. Kompletnu liniju za otakanje piva, koja je već bila ugašena, premestili su u grad na Kolubari.
Mališa Milošević, stručni konsultant, kaže da Valjevska pivara proizvodi i puni "jagodinsko pivo" po originalnoj tehnologiji i recepturi.
"Zahvaljujući Valjevskoj pivari sačuvan je brend od 168 godina proizvodnje jagodinskog piva", ističe Milošević.
I Valjevci se drže tradicije srpskog pivarstva već 160 godina. Za svoja piva, pored četiri vrste hmelja, koriste izvorsku vodu, domaći slad i kvasac koji obnavljaju više od tri decenije.
Ivana Nikolić, tehnolog iz sektora kontrole kvaliteta, navodi da su sva tri proizvoda Valjevske pivare dobijena u tradicionalnom postupku vrenja, uz primenu savremene tehnologije. "Dakle, radi se o hladnom vrenju, o dugotrajnom hladnom odležavanju", dodaje Nikolićeva.
Valjevska pivara, koja zapošljava 200 radnika, primer je uspešne privatizacije.
Lane su povećali proizvodnju i prodaju, a ove godine imaju osvojena nova tržišta. Udvostručili su proizvodne kapacitete pa sada pune 50.000 boca u jednom satu.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Čiča se preselio u Valjevsku pivaru

Izvor: B92, 24.Maj.2020

Valjevo -- Jagodinsko pivo, brend star 168 godina sačuvaće Valjevska pivara...Njeni vlasnici kupili su i Jagodinsku pivaru, pa u Valjevu sada prave piva na tradicionalan srpski način...Nasmejani čiča sa etikete, u nekadašnjoj prestonici srpskog pivarstva, obeležio je jedno vreme Jagodinaca...Jagodinci...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.