Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jul.2020, 17:28

ĆURANOV REP POMERA GRANICE: Srpski eksperti napravili PREPEČENICU I PIVO sa ukusom gljiva

ĆURANOV REP POMERA GRANICE: Srpski eksperti napravili PREPEČENICU I PIVO sa ukusom gljiva

Pozitivne reakcije potrošača
Ministarstvo prosvete, nauke i obrazovanja finansira projekat o razvoju novih tehnologija za proizvodnju biokatalizatora i biološki aktivnih sastojaka u hrani radi povećanja njene konkurentnosti, kvaliteta i bezbednosti. Rezultati dela tog istraživanja objavljeni su nedavno na Agronomskom fakultetu u Čačku na 25. Međunarodnom savetovanju o biotehnologiji.
Autori rada pod nazivom "Proizvodnja piva i jakih alkoholnih pića sa plodonosnim telom gljiva Coriolus versicolor i Ganoderma lucidum" jesu profesori Miomir Nikšić i Viktor Nedović i docent Saša Despotović sa Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu i asistent na AF u Čačku Jelena Pantović.
U...

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.