Bregović nam je uzor

Izvor: Blic, 30.Jul.2009, 06:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bregović nam je uzor

U Beogradu sviraju 15. avgusta

Grupa „Los ninos de los ojos rojos” („Deca sa crvenim očima”) iz Španije nastupiće na predstojećem „Beer Festu” i to će biti njihov prvi koncert u Srbiji. Interesantno je da ovaj bend iz mesta Kaseres svira nesvakidašnji spoj različitih žanrova muzike, a na njihovom repertoaru su i pesme „Moja mala”, „Evo banke”" Grupu čini 11 muzičara, a pored Španaca, jedan od osnivača benda >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je Jasmin Mešić, gitarista, poreklom iz Bosne.

- Veoma smo nestrpljivi i jedva čekamo da zasviramo u Beogradu.

Repertoar će biti mešavina starog i novog albuma, imamo 45 minuta na raspolaganju. Treme nema i jedva čekamo da vidimo reakciju publike - kaže za „Blic” Jasmin Mešić, zahvaljujući kome je španski bend u svoju muziku uklopio i balkanske ritmove. Ova grupa iza sebe ima više od 600 koncerata, a i ove godine je imala zapažene nastupe.

- U poslednje vreme bend je prošao kroz razne situacije od promene basiste koji nas je napustio zbog prvorođenog sina, preko deljenja pozornice u aprilu sa grupama „Bad Religion”, „Misfits” i „SKA-P” na festivalu „Extermusika”, a virus gripa nije nam dao da idemo u Meksiko u maju na „Olin Kan festival” gde je trebalo da održimo tri koncerta - priča ovaj muzičar koji je sa grupom „Los ninos de los ojos rojos” dobio i priznanje španskog ministarstva.

- Održali smo i koncert povodom primanja nagrade ministarstva obrazovanja, socijalne politike i visokog komiteta za sport Kraljevine Španije za doprinos muzike našeg benda inkluziji mladih. Pored nagrade, dobili smo i reket Rafaela Nadala sa poslednjeg Masters turnira - ističe Jasmin.

Kao uzore koji su uticali da u muzičkom izrazu ove grupe bude i balkanska muzika, navode Emira Kusturicu i Gorana Bregovića koga su upoznali u Španiji, a nadaju se će u Beogradu ostvariti i nove kontakte.

- Mislim da će na „Beer Festu” biti dosta novih susreta sa muzičarima sa Balkana, što nam je velika čast i motivacija, a Gorana Bregovića, ako je tu, bilo bi fino ponovo ga videti - zaključuje Jasmin Mešić.
Pogledaj vesti o: Beer fest

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.