Benedikt XVI ugostio bavarske prijatelje za svoj 90 rođendan

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Apr.2017, 23:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Benedikt XVI ugostio bavarske prijatelje za svoj 90 rođendan

Benedikt XVI koji se povukao sa papskog trona 2013. godine proslavio je danas u širem krugu 90. rođendan, sa kriglom piva i u prisustvu posetilaca iz njegove rodne Bavarske.

Penzionisani papa Benedikt XVI, koji je rođen 16. aprila 1927. juče je diskretno obležio rođendan koji je ove godine pao na dan Uskrsa, u svojoj kući u vrtovima Vatikana, a šira proslava sa njegovim zemljacima, bavarskim prijateljima i bratom organizovana je danas.

Snimci proslave koje >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je objavio vatikanski list Oservatore Romano pokazuju Benedikta kako pije pivo. Njegov brat monsinjor Georg Racinger pridružio se slavlju.

Benedikt koji je izgledao srećno takođe je sa zadovoljstvom pregledao poklon korpu sa specijalitetima među kojima su bile i nemačke kobasice.

Na današnji sunčan i topao dan gosti su sedeli ispred manastira u kome Benedikt živi od kada je objavio da će se penzionisati. On je bio prvi papa u 600 godina koji je podneo ostavku i time iznenadio Katoličku crkvu.
Pogledaj vesti o: Pivo

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.