„Beer fest  od 14. do 19. avgusta

Izvor: Studio B, 07.Avg.2012, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Beer fest" od 14. do 19. avgusta

Jubilarni, deseti „Beer fest" biće održan od 14. do 19. avgusta na beogradskom Ušću, pod pokroviteljstvom grada Beograda, najavljeno na konferenciji za novinare u Domu omladine.

Za prethodnih deset godina kroz manifestaciju je prošlo oko 4,5 miliona posetilaca, predstavilo se na desetine muzičkih izvođača, kao i najeminetnija piva iz zemlje i inostranstva, saopštili su organizatori iz Beogradske kulturne >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << mreže.

Kada je reč o ovogodišnjem programu, organizatori su, uz bonus šesti dan, obezbedili nastupe najeminentijih muzičara iz zemlje i inostranstva, pre svih iz regiona.

Ističe se nastup „Plejboja" i „Vampira", kultnih bendova iz devedesetih godina, kao i nastup velikana srpskog bluza pod nazivom „Belgrade blues factory".

Takođe su najavljeni i nastupi „Partibrejkersa", Ramba Amadeusa, „Hladnog piva", „Psihomodo popa", „Električnog orgazma", hora „Viva vox", Kikija Lesandrića, Vlatka Stefanovskog i Dade Topića, kao i „Obojenog programa", „Pekinške patke", Zorana Predina i „Galije", ali i neizostavnog „Van Goga", Inspektora Blaže i „Ortodoks Keltsa".

Član Gradskog veća Željko Ožegović podsetio je da festival u značajnoj meri doprinosi boljoj turističkoj ponudi naše prestonice i velikom broju posetilaca omogućava dobar provod i zabavu.

On je pozvao Beograđana i goste prestonice da u što većem broju dođu na jubilarni festival i uživaju u dobroj muzici, kao i da se „naoružaju" samo dobrim raspoloženjem.

- Namerno sam upotrebio taj termin jer se prošle godine desio nemio događaj, kada je nekoliko posetilaca bilo ozbiljno povređeno, bacivši senku na festival i trud organizatora. Upravo iz tog razloga Skupština grada je zahtevala da se uvedu veće mere obezbeđenja, koje, uz neznatno kraće vreme programa, podrazumevaju veći broj policajaca i privatnog obezbeđenja, kao i više punktova za prolaz posetilaca na kojima će se nalaziti i detektori za metal - ukazao je Ožegović.

Načelnik Odeljenja za koordinaciju, praćenje i upravljanje projektima Darko Glavaš istakao je da gradske službe već nekoliko meseci koordiniraju sa organizatorima festivala kako bi sve proteklo u najboljem redu. Za higijenu na festivalu će se, kako je naveo, brinuti ekipe „Gradska čistoće" i „Zelenila", dok su za bezbednost i red na ulicama zaduženi „Beograd-put" i „Parking servis". On je takođe dodao da će u tom periodu biti pojačane linije Gradskog saobraćajnog preduzeća, koje će u toku festivala saobraćati malo izmenjenom trasom (saobraćaj iz Bulevara Nikole Tesle biće prusmeren u Bulevar Milutina Milankovića).

Zamenik načelnika Policijske uprave za grad Beograd Nikola Lazić ponovio je da su preduzete sve mere da se manifestacija održi bez bilo kakvih posledica. Zbog toga će, kako je precizirao, biti angažovan veći broj pripadnika MUP-a. To podrazumava Konjičku jedinicu i Rečnu policiju, budući da se manifestacija održava pored reke.

Kao i prethodnih godina, manifestacija ima humanitarni kratkter, pre svih akciju „Suveniri za BG bebi klub", istakli su organizatori.

- Nakon prošlogodišnje veoma uspešne akcije, prodajom oficijelnih suvenira „Beer festa" prikupljeno je milion dinara za „BG bebi klub", čiji paket dobije svaka porodilja u Beogradu - istakla je predstavnica za medije festivala Neda Kurjački.

Prema njenim rečima, i ove godine je nastavljena uspešna saradnja sa gradom, gde su posetioci kupovinom suvenira (Suvenir štand ispred poslovnog centra „Ušće", do 12. avgusta, ili na samom festivalu) u prilici da pomognu porodicama koje u narednom periodu budu imale prinovu.

Od početka projekta u Beogradu je, kako je navedeno, podeljeno blizu 30.000 paketa u kojima se nalazi sve što je potrebno bebi i njenim roditeljima u prvim danima po izlasku iz porodilišta, uz podsećanje da je akcija proširena i na nerazvijene opštine u Srbiji, gde je podeljeno više od 5.000 paketa.
Pogledaj vesti o: Fest

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.