AUTOGRAM NE, ALI PIVO MOŽE: Jokić u Italiji viđen sa flašama piva u ruci, sedeo s navijačima na pločniku (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Jul.2023, 18:36

"AUTOGRAM NE, ALI PIVO MOŽE": Jokić u Italiji viđen sa flašama piva u ruci, sedeo s navijačima na pločniku (FOTO)

Uživa u odmoru...

Jedan od najboljih košarkaša sveta, Srbin Nikola Jokić je prethodne dane proveo u Italiji, gde je u Napulju bio "učesnik" konjskih trka na hipodromu "Anjano". Tamo je srpski košarkaš i osvajač NBA lige pratio svog najmlađeg konja "Emili Pan", koja se i nije baš proslavila.

Međutim, jedna priča je obeležila njegovu posetu Apeninima, kada je njegov fan po imenu Mikel podelio priču o tome kako je zapravo dobio priliku da upozna košarkaša >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i svog idola. On je ispričao za jedan italijanski mediji da je doneo i dres Karmela Entonija, ali da to nije bilo dovoljno da bi dobio autogram.

Dres nije, ali donošenje piva je bilo pravi potez.

Ipak, to nije jedina priča koja stiže iz Italije, pošto je i izvesni Frančesko Kredo uradio sličnu stvar. On je saznao da je Jokić na hipodromu, otišao je na hipodrom Anjano, a tamo je zatekao upravo srpskog košarkaša, dok njegovu priču prenosimo u celosti.

- Moje ime je Frančesko Kredo i pišem iz Napulja. Tokom popodneva sam saznao da je Nikola Jokić bio na hipodromu Anjano, u mom gradu, da je došao kako bi pratio svog konja Emili Pan. Nakon obilaska celog trkališta, svega, video sam čoveka koji je mnogo viši nego konji. Niko osim dvojice pratilaca nije znao ko je taj "džin", pa sam, neometano, jedini prišao da ga pozdravim. Širok osmeh kada sam ga nazvao po imenu, onda smo razmenili nekoliko reči, a on je bio veoma srećan što mu je ponuđeno pivo Peroni koje sam imao u rancu. Neka vrsta normalnosti, iskrenosti i poniznosti s kojom je pristupio, iako je sportista ovakvog kalibra, to će ostati sa mnom zauvek u srcu. Mislim da je on jedinstven lik na svetskoj sportskoj sceni.

Zatim se oglasio još jedan njegovog fana, Mikael, koji je do tančina pojasnio šta je sve morao da prođe da bi se susreo sa Nikolom Jokićem.

On je svoju priču ispričao za "Storie a Spicchi", a mi pismo prenosimo u celosti.

- Zdravo svima, ja sam Mišel. Želeo bih da vam ispričam priču o svom susretu sa najboljim igračem na svetu. Pre nekoliko dana mi je prijatelj koji se bavi konjskim trkama rekao da će Nikola Jokić biti na trkalištu Anjano u Napulju gde će pratiti trku Emili Pani, najmlađeg konja u svojoj štali "Dream Catcher". Da ne bih bio praznih ruku i "bezvezan", istog dana sam otišao da kupim neki dres Nagetsa, i u jednoj retkonjo radnji u gradu sam našao samo jedan model iz Denvera. Bio je to broj 15, ali, Karmelo Entoni. Znao sam da ga ne mogu namamiti dresom koji nije njegov, ali, otišao sam na hipodrom i čim sam ga ugledao, odmah sam tražio autogram. Odgovor je bio kratak - ne. Rekao mi je da je napet, pošto će mu konj uskoro trčati i da ne želi da ga ometa. Kako ga ne bih nervirao, otišao sam čekajući da se trka završi. Problem se dogodio kada trka nije bila baš najbolja, video sam ga tamnog u licu kako ide nazad ka svom boksu, tad sam mislio da je vreme da odem.

Ciao ragazzi, mi chiamo Michele voglio raccontarvi del mio incontro con il giocatore più forte del mondo.

Qualche giorno fa un mio amico appassionato di ippica mi ha segnalato che Nikola Jokic sarebbe stato all’ippodromo di Agnano, a Napoli, per seguire una gara di Emily Pan,… pic.twitter.com/agKqwBYw7w

— OverTime Storie a Spicchi (@StorieASpicchi) July 3, 2023

Ovog puta sam bio dosta daleko, a ljudi su snimali i pravili video zapise. Pokušavao sam da ga dozovem sa pozivom da želim samo autogram, ništa više. Ali je opet pokazao prstom u ne, pošto je bio razočaran trkom. Odlučio sam da odem, ali mi je prijatelj predložio jednu ideju. To je da odemo u supermarket  i kupimo dva piva. Kad sam se vratio na trkalište, Jokić je bio kod svog konja, dovikao sam ga i pokazao mu dva piva rekavši da imam poklon za njega. Sad se nasmejao, podigao je palac i rukom mi rekao da uđem.

- Pričali smo 10 minuta, ispijali smo pivo, a onda mi je rekao da njegov konj nije ostavio dobar utisak, ali da obećava i uveren je da ima još pet i da će se opustit u narednih nekoliko dana da ih prati na drugim trkama. Kunem se, nikada nisam video tako iznenadnu promenu raspoloženja između pokazivanja dresa Denvera i kad sam se vratio s pivom. Smešno je, ali bilo je neverovatno i još ne mogu da verujem. Na kraju mi se potpisao i na dres.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.