Izvor: Radio 021, 04.Mar.2021, 15:08

Zoran Đorđević novi direktor "Pošte Srbije", malo podsećanje na dosadašnju karijeru

Vlada Srbije danas je razrešila direktorku "Pošte Srbije" Miru Petrović, a novi direktor je bivši ministar za rad Zoran Đorđević, potvrđeno je Tanjugu u vladi.

Vlada je razrešila Miru Petrović zbog odlaska u penziju.

Đorđević je bio ministar u dva mandata. Prvo je postavljen za ministra odbrane, da bi u sledećoj turi zamenio mesta sa Aleksandrom Vulinom i došao na čelo Ministarstva za rad.

Kako je KRIK pisao, pre nego što je postao ministar, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Đorđević je osnovao nekoliko firmi. Direktor je misteriozne ofšor kompanije koja je sklopila vredan posao sa državnim "Telekomom". Radio je i kao finansijski direktor u kompaniji "ComTrade". Za državnog sekretara imenovao ga je tadašnji ministar odbrane Aleksandar Vučić 2012. godine. Tu je ostao i u vreme Vučićevog naslednika Bratislava Gašića. Nakon što je Gašić smenjen zbog seksističke izjave upućene novinarki televizije "B92", Đorđević postaje ministar. Član je Glavnog odbora Srpske napredne stranke. Imovina mu je u Malom Mokrom Lugu u Beogradu, gde se nalaze dve kuće i zemljište, a tamo je registrovao i firme.

Pred sam kraj drugog ministarskog mandata Đorđevićevo ime dovodilo se u vezu sa aferom Aseko, firmom koju je u to vreme vodio brat premijerke Ane Brnabić, a koja je sklopila niz milionskih ugovora sa državnim preduzećima.

Autor: Tanjug, Nova

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.