Zoran Đorđević novi direktor "Pošte Srbije", malo podsećanje na dosadašnju karijeru

Vlada Srbije danas je razrešila direktorku "Pošte Srbije" Miru Petrović, a novi direktor je bivši ministar za rad Zoran Đorđević, potvrđeno je Tanjugu u vladi.
Zoran Đorđević novi direktor "Pošte Srbije", malo podsećanje na dosadašnju karijeru
Foto: 021.rs
Vlada je razrešila Miru Petrović zbog odlaska u penziju.
 
Đorđević je bio ministar u dva mandata. Prvo je postavljen za ministra odbrane, da bi u sledećoj turi zamenio mesta sa Aleksandrom Vulinom i došao na čelo Ministarstva za rad.
 
Kako je KRIK pisao, pre nego što je postao ministar, Đorđević je osnovao nekoliko firmi. Direktor je misteriozne ofšor kompanije koja je sklopila vredan posao sa državnim "Telekomom". Radio je i kao finansijski direktor u kompaniji "ComTrade". Za državnog sekretara imenovao ga je tadašnji ministar odbrane Aleksandar Vučić 2012. godine. Tu je ostao i u vreme Vučićevog naslednika Bratislava Gašića. Nakon što je Gašić smenjen zbog seksističke izjave upućene novinarki televizije "B92", Đorđević postaje ministar. Član je Glavnog odbora Srpske napredne stranke. Imovina mu je u Malom Mokrom Lugu u Beogradu, gde se nalaze dve kuće i zemljište, a tamo je registrovao i firme.
 
Pred sam kraj drugog ministarskog mandata Đorđevićevo ime dovodilo se u vezu sa aferom Aseko, firmom koju je u to vreme vodio brat premijerke Ane Brnabić, a koja je sklopila niz milionskih ugovora sa državnim preduzećima.
  • Vlada

    07.03.2021 12:22
    @Јое

    Iz istog razloga iz kojeg se ti trpaš ovde - vole mediokriteti da baljezgaju.
  • Јое

    05.03.2021 10:52
    @Dorćolac
    "Izvinite, ali imamo i mi sposobne i obrazovane ljude."
    Верујем да их имате, али што их онда сакривате, а напред гурате овакве медиокритете?
  • Rasa

    04.03.2021 21:00
    U Moskvi je od nkvd-a dobio neke pohvale i diplome.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.