Vujović: Plan racionalizacije radnih mesta do jula

Izvor: Politika, 24.Feb.2015, 22:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vujović: Plan racionalizacije radnih mesta do jula

BEOGRAD – Ministar finansija Dušan Vujović izjavio je da će se do jula izaći sa planom racionalizacije broja radnih mesta u javnom sektoru i ocenio da će aranžman sa Međunarodnim monetarnim fondom pomoći daljem jačanju dinara.

Koliko će biti otpuštanja i stvarnog viška zaposlenih zavisiće od mesta na kojem se oni nalaze i od toga koliko će se njih odlučiti da ranije ode u penziju, rekao je Vujović u emisiji >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << „Oko” na RTS-u.

Vujović je podsetio da Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave radi na novoj sistematizaciji platnih razreda, na osnovu koje će se znati koliko ljudi radi na pojedinim mestima, koliko su plaćeni i gde su viškovi.

„Nije cilj smanjenje zaposlenih nego efikasna država i da građani imaju veću motivaciju da rade u privatnom sektoru”, rekao je Vujović.

Prema njegovim rečima, Svetska banka će strukturnim kreditima od oko 630 miliona dolara pomoći restrukturiranje ključnih javnih preduzeća, reformu državne uprave i restrukturiranje društvenih preduzeća u Agenciji za privatizaciju.

Vujović je rekao da će državna preduzeća imati svoje planove restrukturiranja, a govoreći o „Srbijagasu”, dodao je da prvo treba uvesti disciplinu i otkloniti gubitke koje to preduzeće ima zbog neplaćanja gasa, a onda rešavati pitanje funkcionisanja preduzeća.

„Kad se uvede disciplina i građani i firme počnu da plaćaju gas, tek tada ćemo moći da se uhvatimo ukoštac sa strukturom troškova 'Srbijagasa', načinom funkcionisanja”, rekao je Vujović.

Beta

objavljeno: 24.02.2015

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mihajlović: Aranžman MMF-a vrsta sigurnosti

Izvor: Press, 25.Feb.2015, 09:12

Direktor vladine Kancelarije za odnose sa medijima Milivoje Mihajlović izjavio je danas da aranžman sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) omogućava relaksiranije vođenje državne ekonomije i državnih finansija, da znači priznanje za reforme koje vlada sprovodi i da predstavlja signal za...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.