Mihajlović: Aranžman MMF-a vrsta sigurnosti

Izvor: Press, 25.Feb.2015, 09:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Aranžman MMF-a vrsta sigurnosti

Direktor vladine Kancelarije za odnose sa medijima Milivoje Mihajlović izjavio je danas da aranžman sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) omogućava relaksiranije vođenje državne ekonomije i državnih finansija, da znači priznanje za reforme koje vlada sprovodi i da predstavlja signal za strane investitore da je u Srbiji povoljna klima.
Mihajlović je, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, rekao da >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << aranžman sa MMF-om predstavlja jednu vrstu sigurnosti, jer je reč o 1,2 milijarde evra.

Aranžman znači priznanje za reforme koje Vlada Srbije sprovodi, koje se tiču pre svega ušteda, restrukturiranja preduzeća i smanjivanja javne administracije, istakao je Mihajlović.

Mihajlović je ukazao da je to krupan proces koji uključuje donošenje novih zakona, kako bi se popravio ekonomski ambijent i ozdravila srpska ekonomija.

On je podsetio da je srpska ekonomija narušavana još od vremena sankcija, preko bombardovanja do u mnogim slučajevima kriminogenih privatizacija preduzeća.

"Posao Vlade Srbije je da napravi dobar ambijent, da skrati proces otvaranja preduzeća, da olakša administrativne poslove koje treba obaviti da bi strani investitor mogao što pre da dođe do cilja i da na neki način time zapravo pomogne otvaranje novih radnih mesta i da poboljša ekonomsku sliku u Srbiji", dodao je Mihajlović.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mihajlović: Aranžman sa MMF-om vrsta sigurnosti

Izvor: RTS, 25.Feb.2015

Direktor Vladine Kancelarije za odnose sa medijima Milivoje Mihajlović ocenio je da aranžman sa Međunarodnim monetarnim fondom omogućava relaksiranije vođenje državne ekonomije i državnih finansija i predstavlja signal za strane investitore da je u Srbiji povoljna klima. ...

Nastavak na RTS...

Milivoje Mihajlović: Aranžman MMF-a vrsta sigurnosti

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Feb.2015

Direktor vladine Kancelarije za odnose sa medijima Milivoje Mihajlović izjavio je danas da aranžman sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) omogućava relaksiranije vođenje državne ekonomije i državnih finansija, da znači priznanje za reforme koje vlada sprovodi i da predstavlja signal za strane...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.