Vučić: Svi govore o naoružanju, a ćute na događaje u okruženju

Izvor: RTS, 02.Nov.2015, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Svi govore o naoružanju, a ćute na događaje u okruženju

Premijer Aleksandar Vučić rekao je da svi govore o Srbiji i naoružanju, a ćute kada se to isto dešava u susednim zemljama. Vučić ističe i da će plate u javnom sektoru i penzije biti povećane, ali da se MMF protivi povećanju plata za MUP i vojsku.
Aleksandar Vučić je, tokom otvaranja trafo-stanice u Mirijevu, rekao da je Srbija dužna >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da obezbedi sigurnost svojih građana i da će vlada to i učiniti.
Na pitanje o kupovini naoružanja od Ruske Federacije, odgovorio je da ne može ništa precizno da kaže jer, kako je rekao, sve zavisi od toga koliko novca imamo.
"Ali, interesantno mi je da svi govore o Srbiji i naoružanju, a svi ćute kao da se ništa nije događalo u okruženju, da se kupuju pancir haubice kako bi oni bili što jači, a mi, valjda, želimo da budemo što slabiji", rekao je Vučić.
Upitan da prokomentariše to što je ruski premijer Dmitrij Medvedev izjavio da EK traži od Srbije da prekine slobodnu trgovinu sa Rusijom, Vučić je rekao da se Srbija nalazi na evropskom putu i želi dobre odnose sa Ruskom Federacijom.
"Šta će biti kada dođemo do kraja pregovora, videćemo", rekao je premijer.
Vučić je potvrdio i da će plate u javnom sektoru i penzije biti povećane, da će povećanja biti najveća u prosveti i zdravstvu, ali da se Međunarodni monetarni fond protivi povećanju plata za MUP i vojsku.
"Ja znam šta je moja ideja, za koliko da se u kom sektoru i kome poveća. Videćemo šta će MMF da kaže. Znam samo da su oni protiv povećanja za MUP i vojsku. To je ono što znam sigurno, ali ne mogu da kažem da u potpunosti to viđenje delim", rekao je Vučić nakon otvaranja trafo-stanice u Mirijevu odgovarajući na pitanje koliko će biti povećane plate i penzije.
"U svakom slučaju biće i povećanja, polako, sve zavisi od nas", naveo je premijer.
Ponovio je da će povećanje najviše osetiti zaposleni u prosveti i zdravstvu, da će prosvetni radnici dobiti i jednokratnu pomoć, ali i da će plate biti povećane onima kojima nisu ni bile smanjene, a to je 19 odsto zaposlenih u javnom sektoru.
"Time pokazujemo da su naši prioriteti prosveta, zdravstvo i socijalni sektor i tu nećemo žaliti novac, ali ćemo to da radimo tako da ne ugrozimo funkcinisanje našeg budžeta", rekao je premijer.
Ukupno, kako je naveo, plate, računajući i privatni sektor u kom su značajno veće nego prošle godine, ove su godine više nego 2014, a 2016. će biti još bolje, zaključio je Vučić.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Svi govore o naoružanju Srbije, a ćute na događaje u okruženju

Izvor: RTS, 02.Nov.2015

Premijer Aleksandar Vučić kaže da svi govore o Srbiji i naoružanju, a ćute kada se to isto dešava u susednim zemljama. Očekuje pozitivan izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije i ističe da će plate u javnom sektoru i penzije biti povećane. Povećanje će se najviše osetiti u prosveti...

Nastavak na RTS...

Vučić: Svi govore o naoružanju Srbije, ćute na događaje u okruženju

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 02.Nov.2015

Premijer Srbije Aleksandar Vučić je rekao da mu je interesantno da svi govore o naoružavanju Srbije iz Rusije, a ćute kao da se ništa ne događa u njenom okruženju..."Kupuju se pancir haubice kako bi oni bili što jači, a mi, valjda, želimo da budemo što slabiji. Mi smo dužni da obezbijedimo...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.