Vučić: Plate i penzije će samo rasti

Izvor: B92, 06.Mar.2017, 22:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Plate i penzije će samo rasti

Predsednički kandidat, premijer Srbije i predsednik SNS Aleksandar Vučić ukazao je da su predstojeći izbori teški i veoma značajni.

On je naveo da izbori dolaze u turbulentnom vremenu u celom regionu, kad postoji jasna nestabilnost u više zemalja Zapadnog Balkana i kada mnogi žele da unesu nemire u Srbiju.

"To postaje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jedno od ključnih pitanja za izbore", rekao je Vučić na televiziji Pink i istakao da se mora očuvati stabilnost.

Kao primer je naveo da je situacija u Makedoniji, u koju ne želi da se meša, meša, teška, te da mu smeta kada čuje izjave iz Prištine ili Tirane o tome, što ga, kaže, podseća na ono što smo ranije videli na prostoru bivše Jugoslavije.

Očuvanje stabilnosti, i u takvim stabilnim okolnostima dalji ekonomski napredak je suština predstojećih izbora, naglasio je i podsetio na kohabitaciju iz perioda vlasti Tadića i Koštunice.

"Za vreme kohabitacije proglašena je nezavinost Kosova, jer su strani faktori shvatili da u vrhu države jedan vuče na jednu stranu, drugi na drugu, odnosno, jedan će da popusti, drugi nema snage da se suprotstavi...", naveo je Vučić.

Zato su ovi izbori važni, da se očuva stabilnost i nastave ekonomske reforme.

Vučić se pozvao na najnoviji izveštaj misije MMF, koji konstatuje impresivne ekonomske rezultate vlade, a na opasku voditelja da ne glasa MMF, već birači, primetio je da je to pitanje procene sa strane, koja je nepristrasna i nije deo dnevno-političkih obećanja.

Njegovi politički protivnici, ukazao je, kažu da će oterati MMF, pa, kao u nekim susednim zemljama, nećemo da vraćamo kredite, pa ne plaćajte gas, struju...

Za razliku od njih, kaže, on nastavlja konzistetnu ekonomsku reformu, koja je postavila temelje za rast plata i penzija, na primer.

Plate i penzije će samo rasti ubuduće, rekao je i dodao da on sva obećanja pre izbora - ispuni posle izbora, dok njegovi rivali "podižu" plate i penzije i pre izbora, kao da je to pitanje političke odluke, a ne obezbeđenih uslova za rast na zdravim osnovama.

Komentarišući rezultate anketa, koje pokazuju da je favorit na izborima, Vučić je rekao da ne misli da je lično strašno izgubiti, ako se gubi časno i dostojanstveno.

"Svakome ću da čestitam ako pobedi. Nisam ništa ukrao, ovde ću da nastavim da živim, ne plašim se ničega, jer sam radio marljivo i mislim dobro, jer to rezultati pokazuju", rekao je Vučić.
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Ako izgubim izbore, više neću biti ni premijer

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Mar.2017

Premijer Srbije i kandidat vladajuće koalicije za predsednika Republike Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će, ukoliko izgubi na predsedničkim izborima, podneti ostavku i na funkciju predsednika vlade...Vučić je, odgovarajući na pitanja gledalaca da li će podneti ostavku ukoliko izgubi...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Vučić: Teški izbori, dolaze u turbulentno vreme, ako izgubim neću biti ni premijer

Izvor: Večernje novosti, 07.Mar.2017, 00:32

Premijer Aleksandar Vučić ukazao je da su predstojeći izbori teški i veoma značajni, jer dolaze u turbulentnom vremenu u celom regionu BEOGRAD - Predsednički kandidat, premijer Aleksandar Vučić ukazao je večeras da su predstojeći izbori teški i veoma značajni, jer dolaze...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.