Vlada će odlučiti o smanjenju plata i penzija

Izvor: Beta, 04.Avg.2014, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada će odlučiti o smanjenju plata i penzija

BEOGRAD, 4. avgusta 2014. (Beta) - Novoizabrani ministar finansija u Vladi Srbije Dušan Vujović rekao je da će Vlada odlučiti koliko će biti smanjene plate i penzije, a to bi trebalo da bude što je moguće manje.

"Moj predlog je smanjenje troškova, uključujući i smanjenje plata i penzija, ali minimalno koliko je to moguće, jer ne želimo da povredimo pogotovo >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << one ljude sa niskim platama i penzijama", rekao je Vujović novinarima u Skupštini pošto je glasanjem izabran za ministra finansija.

On je rekao da će to biti sastavni deo rebalansa državnog budžeta za ovu godinu, koji očekuje da će biti upućen Skupštini početkom septembra.

"Na korak-dva smo od pripreme rebalansa i odredjivanja ključnih parametara za program u naredne tri godine", kazao je Vujović i dodao da očekuje da će poslanici o rebalansu budžeta raspravljati od 15. septembra.

Novi ministar finansija je naveo da je rešen da se smanji budžetski deficit uz rezanje troškova i uporedo uz pripremu mera za rast budžetskih prihoda.

"U meri u kojoj ne budemo ostvarili prihode, moraćemo da povećavamo PDV, ali mislim da je mnogo bolje da imamo i političku podršku i podršku naroda za smanjenje deficita. Moj princip je da svi podjednako podnesu smanjenje deficita i duga. Niko neće biti poštedjen i niko ne bi trebalo da bude previše opterećen", rekao je Vujović.

Pored smanjenja deficita, Vujović je kao svoj plan naveo suzbijanje "sive ekonomije" što uključuje borbu protiv šverca cigarteta i neplaćanja akciza, kratkoročnu i duboku reformu sistema poreske administracije uz povećanje prihoda od poreza, kao i povećanje efikasnosti javnih preduzeća.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Koliko će biti smanjene plate i penzije?

Izvor: Vesti-online.com, 04.Avg.2014

Novoizabrani ministar finansija u Vladi Srbije, Dušan Vujović, rekao je da će Vlada odlučiti koliko će biti smanjene plate i penzije, a to bi trebalo da bude što je moguće manje..."Moj predlog je smanjenje troškova, uključujući i smanjenje plata i penzija, ali minimalno koliko je to moguće,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.